• Buradasın

    7. sınıf sosyal bilgiler Avrupa'da uyanış nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    7. sınıf sosyal bilgiler dersinde Avrupa'da uyanış, 16. yüzyılda Avrupa'da yaşanan Rönesans, Reform ve Aydınlanma hareketlerini ifade eder 12.
    Bu hareketlerin temel özellikleri ve sonuçları şunlardır:
    • Rönesans: Antik Yunan ve Roma eserlerinin yeniden keşfedilmesi, doğaya ve insana olan ilginin artması ve sanat, bilim ve düşüncede yenilikler yapılması 12.
    • Reform: Katolik Kilisesi'nin yanlışlarını eleştiren dini bir hareket olup, İncil'in tek kaynak olarak kabul edilmesi ve kilisenin otoritesinin sorgulanması 12.
    • Aydınlanma: Akıl ve bilimin önemini vurgulayan, toplumsal ve siyasi reformların yapılması gerektiğini savunan bir düşünce hareketi 12.
    Bu hareketler, Avrupa'nın siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimini önemli ölçüde etkilemiş ve dünya üzerinde Avrupa'nın etkisinin artmasına yol açmıştır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    7 sinif sosyal bilgilerde hangi konular çıktı?

    7. sınıf sosyal bilgiler dersinde çıkan konular iki döneme ayrılmaktadır: 1. dönem konuları: 1. Birey ve Toplum; 2. Kültür ve Miras; 3. İnsanlar, Yerler ve Çevreler; 4. Bilim, Teknoloji ve Toplum. 2. dönem konuları: 1. Bilim, Teknoloji ve Toplum; 2. Üretim, Dağıtım ve Tüketim; 3. Etkin Vatandaşlık; 4. Küresel Bağlantılar.

    7. sınıf sosyal bilgiler kazanımları nelerdir?

    7. sınıf sosyal bilgiler kazanımları şu şekildedir: 1. Birey ve Toplum: - İletişimi etkileyen tutum ve davranışları analiz eder. - Bireysel ve toplumsal ilişkilerde olumlu iletişim yollarını kullanır. - Medyanın sosyal değişim ve etkileşimdeki rolünü tartışır. 2. Kültür ve Miras: - Osmanlı Devleti'nin siyasi güç olarak ortaya çıkış sürecini açıklar. - Osmanlı Devleti'nde ıslahat hareketleri sonucu ortaya çıkan kurumları analiz eder. - Türk kültür, sanat ve estetik anlayışına örnekler verir. 3. İnsanlar, Yerler ve Çevreler: - Örnek incelemeler yoluyla göçün neden ve sonuçlarını tartışır. - Türkiye'de nüfusun dağılışını etkileyen faktörleri yorumlar. - Temel haklardan yerleşme ve seyahat özgürlüğünün kısıtlanması halinde ortaya çıkacak olumsuz durumları gösterir. 4. Bilim, Teknoloji ve Toplum: - Bilginin korunması, yaygınlaştırılması ve aktarılmasında değişim ve sürekliliği inceler. - XV-XX. yüzyıllar arasında Avrupa'da yaşanan gelişmelerin günümüz bilimsel birikimine etkisini analiz eder. - Özgür düşüncenin bilimsel gelişmelere katkısını değerlendirir. 5. Üretim, Dağıtım ve Tüketim: - Üretimde ve yönetimde toprağın önemini geçmişten ve günümüzden örneklerle açıklar. - Üretim teknolojisindeki gelişmelerin sosyal ve ekonomik hayata etkilerini değerlendirir. - Tarih boyunca Türklerde meslek edindirme ve meslek etiği kazandırmada rol oynayan kurumları tanır. 6. Etkin Vatandaşlık: - Demokrasinin ortaya çıkışını, gelişim evrelerini ve günümüzde ifade ettiği anlamları açıklar. - Atatürk'ün Türk demokrasisinin gelişimine katkılarını açıklar. - Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönetim yapısını analiz eder.