• Buradasın

    15 bin öğretmen atamasında kaç kişi atandı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    15 bin öğretmen atamasında 15.000 kişi atandı 24.
    Atama yapılan bazı branşlar ve kontenjan sayıları:
    • sınıf öğretmenliği (4.378) 14;
    • özel eğitim öğretmenliği (3.087) 24;
    • din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği (1.802) 14;
    • okul öncesi öğretmenliği (1.321) 14;
    • İngilizce öğretmenliği (757) 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yeni öğretmen atama sistemi nasıl olacak?

    Yeni öğretmen atama sistemine göre, 1 Eylül 2025 itibarıyla KPSS şartı kaldırılacak ve atamalar Akademik Giriş Sınavı (AGS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) üzerinden yapılacak. Sınav süreci şu şekilde olacak: 1. AGS: Sözel ve sayısal yetenek, Türkiye coğrafyası, eğitim mevzuatı gibi genel konuları içeren 80 sorudan oluşacak. 2. ÖABT: Alan bilgisine yönelik 50 soruyu kapsayacak. 3. Puanlama: AGS ve ÖABT sonuçları eşit ağırlıkla değerlendirilecek, her birinin puanı %50 oranında hesaplanacak. Yabancı dil öğretmenliği adayları için YDS veya e-YDS puanı da AGS puanıyla eşit ağırlıkta olacak.

    En çok öğretmen ataması hangi yıl yapıldı?

    2015 yılı, en fazla öğretmen atamasının yapıldığı yıldır.

    15 bin öğretmen atamasında hangi bölümler var?

    2025 yılı 15 bin öğretmen ataması kapsamında yer alan bazı bölümler ve kontenjanları: Sınıf Öğretmenliği: 4.378 kontenjan. Özel Eğitim Öğretmenliği: 3.087 kontenjan. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği: 1.802 kontenjan. Okul Öncesi Öğretmenliği: 1.321 kontenjan. İngilizce Öğretmenliği: 757 kontenjan. Toplamda 76 farklı branştan atama yapılacaktır.

    Öğretmen atama grupları neye göre belirlenir?

    Öğretmen atama grupları, illerde coğrafi özellikler ve ulaşım imkanları dikkate alınarak iki veya daha fazla ilçenin bir araya getirilmesiyle oluşturulur.

    Öğretmen atamaları neye göre yapılıyor?

    Öğretmen atamaları, belirli kriterlere göre yapılmaktadır: 1. Eğitim Durumu: Öğretmen adayları, öğretmenlik mesleğine kaynak teşkil eden en az lisans düzeyinde yükseköğretim programlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışı yükseköğretim programlarından mezun olmalıdır. 2. KPSS Puanı: İlk atamalarda KPSS'den atanacakları alanlar için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmak gerekmektedir. 3. Pedagojik Formasyon: Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların, pedagojik formasyon eğitimini başarıyla tamamlamış olmaları şarttır. 4. Güvenlik Soruşturması: Öğretmen adaylarına, 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu'na göre güvenlik soruşturması yapılır. 5. Atama Usulü: Atamalar, elektronik ortamda tercihler de dikkate alınarak gerçekleştirilir.