Yandex.Türkiye Resmi Blogu

Ağustos 2016
Metrica için Kullanıcı Parametreleri
1 Ağustos 2016, 18:26

Yandex.Metrica, sitenizin ziyaretçilerine özel nitelikler atamanızı sağlayan “kullanıcı parametreleri” özelliğini kullanıma sundu.  Bu atamayı hem oturum sırasında hem de çevrimdışı veri yükleyerek yapmanız mümkün.

Metrica’da benzer bir özellik “ziyaret parametreleri” olarak bulunuyordu. Bu özellik sayesinde kişilere değil, oturumlara özel parametreler atanabiliyor.

Yeni özellik sayesinde ise sadece iş sahibinin sahip olduğu veriler site ziyaretçileriyle eşleştirilebiliyor. Örneğin kullanıcının siteye kaydolurken verdiği bilgiler veya kendi CRM sisteminizdeki müşteri bilgileri...  Kendi kaynaklarınızdan gelen bu bilgiler, standart oturum bilgilerine ek olarak işiniz için değerli bulduğunuz ve gerçek kişilere ait verilerden oluşmaktadır. Şimdi bu veriyi Metrica’ya aktarıp ziyaretçi kitlenizi derinlemesine analiz etmek için kullanabilirsiniz.

Örneğin mağazanız için indirim kartına sahip kişilerin bilgilerini Metrica’ya aktarıp  yeni segmentasyon özelliklerini kullanarak bunların davranışlarını diğer ziyaretçilerin davranışlarıyla karşılaştırabilirsiniz.

Böyle bir segment oluşturduktan sonra Yandex.Direct’te bu segmente özel bir kampanya oluşturabilirsiniz.Kullanıcı başına 1000 parametre atama imkanıyla raporlama ve reklam kampanyalarınız için yepyeni olasılıklara sahip olacaksınız.

Daha fazla bilgi için yardım sayfalarına göz atın.

50 yorum
metrica,yandex.metrica,yandex
Büyük Taarruz'un Hikayesini Yandex'le Keşfedin
30 Ağustos 2016, 10:11

Türk milletinin en önemli zaferlerinden biri olan 30 Ağustos, Büyük Taarruz’da Türk ordusunun tek bir amaç için savaştığı ve Türk milletinin ulusal benliğini kurtararak bağımsızlığını kazandığı zaferdir. Yandex olarak bu büyük günü özel bir proje ile kutluyoruz.

30 Ağustos’a özel neler yaptık?

30 Ağustos’ta Yandex ana sayfaya tıklayanlar Büyük Taarruz Panoraması ile karşılaşıyorlar. Anıtkabir Müzesi’nde bulunan ve birçok ressamın emeği bulunan bu özel panoramada Büyük Taarruz’un zafere dönüşmesinde rol oynayan, gizli kalmış hikayeleri bulacaksınız. Ana sayfanın tamamını kaplayan Büyük Taarruz Panoramasını 360 derece, hareketli görüntülerle gezebilirsiniz.

Hikayeler neler anlatıyor?

İlkokuldan başlayarak Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi hakkında birçok bilgi edindik.  Panoramada yer alan hikayeler bize zaferin arkasında gizli kalmış kahramanlık öykülerini yeni bir bakış açısıyla anlatıyor. Panoramada yer alan eser üzerinden Büyük Taarruz’un en önemli olaylarını detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Atatürk’ün o meşhur Kocatepe Mevzisi’nde durduğu an, Türk kadınının cesurca savaşması ve vatan topraklarını düşman askerlerinden kurtaran kahraman Türk askerlerinin gösterdiği azim. Gelin, 30 Ağustos’u Türk milletine bağımsızlığını kazandıran bu hikayelerle birlikte kutlayalım.

Atatürk Kocatepe’de düşmanı nasıl bozguna uğrattı?

İstiklal Savaşı’nın kaderini belirleyen çarpışmada Atatürk, her bakımdan düşmanı yenmek için tüm şartları hazırlamıştı. Arazi ve mevzilenme konusunda büyük dikkatle çalışmış ve düşman hattından görülen tek yerin üzerinde durduğu bu tepecik olduğunu tespit etmişti. Uzun ve gizli bir şekilde yürütülen mevzilenme ve birliklerin hazırlanmasının son safhasında, Atatürk’ün talimatıyla bu tepeciğin üzerinde 5 asker dönüşümlü olarak daireler çizerek sabahladı. Yunanlılar sadece tepeyi görebildiklerinden Atatürk’ün binlerce askeri bir gecede Kocatepe’ye yığdığını düşündü. Sabah top atışlarının başlamasıyla psikolojik olarak dirençleri kırılan düşman askerleri İzmir’e kadar kaçmaktan başka bir şey yapamadı.

Kahraman Türk kadınına Gazilik ünvanını kim kazandırdı?

Birçok Türk kadını Kurtuluş Savaşı’nda vatanı düşmanlardan kurtarmak için kahramanca savaştı. Büyük Taarruz’a katılıp azimle savaşan kadınlarımızdan biri de Kara Fatma. Daha çok erkeklerle özdeşleşmiş gibi görünen Gazilik ünvanı bu cesur Türk kadınına da verildi. Düşman askeri, Milli Mücadele sırasında esir düşen Kara Fatma’nın ağzından tek bir kelime alamadı ve sonunda onu  başkumandanları Tirikopis’in yanına götürdüler. Kara Fatma’ya son derece hayretle bakan kumandan “Sen Kara Fatma!” diye üç defa hayretle ismini tekrarladı. Nedeni ise Kara Fatma’yı devasa birşey olarak hayal etmeleriydi. Kara Fatma’nın onlara cevabı ise “Anadolu’daki Kara Fatmalar’ın en kuvvetlisi benim” oldu.

Atatürk’ü derinden etkileyen Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı’nın hikayesi nedir?

30 Ağustos Zaferi’nin ertesi günü Atatürk savaş alanını gezerken bir kolu kaskatı havada kalmış, elindeki Türk Bayrağını bırakmayan bir Türk şehidi ile karşılaştı. Atatürk, Türk şehidine yaşlı gözlerle baktı ve kimliğinin araştırılmasını istedi. Ancak askerin üzerinde künyesi bulunamadığı için kimliği öğrenilemedi. Bu olaydan çok etkilenen Mustafa Kemal, Dumlupınar’da bu olayı simgeleyen bir anıtın yapılmasını istedi. 30 Ağustos 1924 tarihinde bizzat kendisi tarafından temeli atılan bu anıta “Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı” ismi verildi.  

45 yorum