Büyük Taarruz'un Hikayesini Yandex'le Keşfedin

Türk milletinin en önemli zaferlerinden biri olan 30 Ağustos, Büyük Taarruz’da Türk ordusunun tek bir amaç için savaştığı ve Türk milletinin ulusal benliğini kurtararak bağımsızlığını kazandığı zaferdir. Yandex olarak bu büyük günü özel bir proje ile kutluyoruz.

30 Ağustos’a özel neler yaptık?

30 Ağustos’ta Yandex ana sayfaya tıklayanlar Büyük Taarruz Panoraması ile karşılaşıyorlar. Anıtkabir Müzesi’nde bulunan ve birçok ressamın emeği bulunan bu özel panoramada Büyük Taarruz’un zafere dönüşmesinde rol oynayan, gizli kalmış hikayeleri bulacaksınız. Ana sayfanın tamamını kaplayan Büyük Taarruz Panoramasını 360 derece, hareketli görüntülerle gezebilirsiniz.

Hikayeler neler anlatıyor?

İlkokuldan başlayarak Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi hakkında birçok bilgi edindik.  Panoramada yer alan hikayeler bize zaferin arkasında gizli kalmış kahramanlık öykülerini yeni bir bakış açısıyla anlatıyor. Panoramada yer alan eser üzerinden Büyük Taarruz’un en önemli olaylarını detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Atatürk’ün o meşhur Kocatepe Mevzisi’nde durduğu an, Türk kadınının cesurca savaşması ve vatan topraklarını düşman askerlerinden kurtaran kahraman Türk askerlerinin gösterdiği azim. Gelin, 30 Ağustos’u Türk milletine bağımsızlığını kazandıran bu hikayelerle birlikte kutlayalım.

Atatürk Kocatepe’de düşmanı nasıl bozguna uğrattı?

İstiklal Savaşı’nın kaderini belirleyen çarpışmada Atatürk, her bakımdan düşmanı yenmek için tüm şartları hazırlamıştı. Arazi ve mevzilenme konusunda büyük dikkatle çalışmış ve düşman hattından görülen tek yerin üzerinde durduğu bu tepecik olduğunu tespit etmişti. Uzun ve gizli bir şekilde yürütülen mevzilenme ve birliklerin hazırlanmasının son safhasında, Atatürk’ün talimatıyla bu tepeciğin üzerinde 5 asker dönüşümlü olarak daireler çizerek sabahladı. Yunanlılar sadece tepeyi görebildiklerinden Atatürk’ün binlerce askeri bir gecede Kocatepe’ye yığdığını düşündü. Sabah top atışlarının başlamasıyla psikolojik olarak dirençleri kırılan düşman askerleri İzmir’e kadar kaçmaktan başka bir şey yapamadı.

Kahraman Türk kadınına Gazilik ünvanını kim kazandırdı?

Birçok Türk kadını Kurtuluş Savaşı’nda vatanı düşmanlardan kurtarmak için kahramanca savaştı. Büyük Taarruz’a katılıp azimle savaşan kadınlarımızdan biri de Kara Fatma. Daha çok erkeklerle özdeşleşmiş gibi görünen Gazilik ünvanı bu cesur Türk kadınına da verildi. Düşman askeri, Milli Mücadele sırasında esir düşen Kara Fatma’nın ağzından tek bir kelime alamadı ve sonunda onu  başkumandanları Tirikopis’in yanına götürdüler. Kara Fatma’ya son derece hayretle bakan kumandan “Sen Kara Fatma!” diye üç defa hayretle ismini tekrarladı. Nedeni ise Kara Fatma’yı devasa birşey olarak hayal etmeleriydi. Kara Fatma’nın onlara cevabı ise “Anadolu’daki Kara Fatmalar’ın en kuvvetlisi benim” oldu.

Atatürk’ü derinden etkileyen Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı’nın hikayesi nedir?

30 Ağustos Zaferi’nin ertesi günü Atatürk savaş alanını gezerken bir kolu kaskatı havada kalmış, elindeki Türk Bayrağını bırakmayan bir Türk şehidi ile karşılaştı. Atatürk, Türk şehidine yaşlı gözlerle baktı ve kimliğinin araştırılmasını istedi. Ancak askerin üzerinde künyesi bulunamadığı için kimliği öğrenilemedi. Bu olaydan çok etkilenen Mustafa Kemal, Dumlupınar’da bu olayı simgeleyen bir anıtın yapılmasını istedi. 30 Ağustos 1924 tarihinde bizzat kendisi tarafından temeli atılan bu anıta “Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı” ismi verildi.  

45 yorum
iletisim@diyetsaglikliyasam.com
30 Ağustos 2016, 17:32
çok güzel bir şey hazırlamışsınız yaptığınız paylaştığınız resim ile yazıyı kendi siteme bile koydum elinize sağlık.
info@medyum.xyz
12 Eylül 2016, 22:23
Bende yapılan çalışmayı çok beğendim. Özellikle resimlere bayıldım dersem yeridir. Emeğinize sağlık.
gayet.iyi.güzel.kolay.
Çok teşekkürler ilgi ve alakanıza
info@canerdogan.net.tr
28 Mart 2017, 09:03
çok başarılı bence,  yandex  türkiyede  bence  en iyisi


Измерительные трансформаторы
http://www.ankaraparkelaminat.net/ 
makaleniz için teşekkür ederim,
kayseri web tasarım
Aslında yeşil çayın toz haline getirilmesi gibi basit bir tanımı olsa da, matcha çayını sadece yeşil çayın bir parçası olarak düşünmek yanlış olur. Çin ve Japon kültürü içerisinde özel seremoniye sahip olduğu için, tüketilirken birtakım özel eşyalar eşliğinde kullanılmaktadır. Bambu whisk, seramik kap ve bambu kaşık gibi pek çok özel eşya ile bütünleşen matcha çayı, özellikle Budistler için oldukça büyük yere sahiptir.


aktarlarda yada lokman hekimde matcha premium çayı varmıdır
Sertaç Kaya
5 Mart 2019, 21:08
Renovexin nasıl kullanılır: Her sabah 1 adet kullanıldığında istenilen sonuç 1,5 aya kadar yansıyacaktır. Sabah uyandığınızda 1 bardak suya 1 tablet efervesan renoxevin atarak çözülmesini bekleyin ve çözüldükten sonra için Renovexin kullanımı oldukça basittir.


Renovexin Tableti Nereden Satın Alabilirim Yada Nerede Satılır, Aktarda Varmı


Epilasyondan daha kalıcı olan rus merhemi üretimimiz sayesinde sizler istemediğiniz tüy problemleri yaşamak zorunda olmayacaksınız. 10 yıl geçerliliğe sahip olan merhemimiz, sizler için tamamen doğal içeriklerle üretilmiştir. İçeriğinde Ceviz Sütü, Ceviz ve Deiyonize Su bulunan merhemimiz sayesinde cildinizde herhangi bir tahriş olmadan gönül rahatlığı ile tüylerinizi yok edebileceksiniz. Ayrıca da bu merhemimiz sayesinde tüylerinizden kurtulmakla kalmayacak aynı zamanda epilasyon için cebinizden çıkacak olan paranın çoğunluk bir kısmını da kendinize harcamış olacaksınız.


rus merhemi fiyatı la. türk lirası
Dikkat çeken ve anında bir araya gelen her şeyi bir araya getiren bir şeye mi gitmek istiyorsunuz? İşte bu kadar! İşte bir kimono. kimonolar, tüm bu çalışmalara denemeden çıkmış gibi görünmesi için harika bir parça. Esintiyle hareket eden longline silüetler veya tam aralıklı hareketlilik için orta uyluk uzunlukları ile tam tiyatroya gidin. Oh, dahası var. Yan yarıklar, kroşe yapısı ve göz alıcı çiçek baskılar gibi çanlar ve ıslıklar dahil. Ruhu serbest bırakan titreşimler gerçekte ne iş yaptığınız olmadığında, yapılandırılmış bir trençkot veya kesilmiş ceket ile görünümünüzü tamamlayın.
Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi, ulusal bir bayramıdır. Vikipedi 

Güzel bir içerik olmuş teşekkürler.
Plant-Based Cookbook
If you wanted to read about Bollywood News you can check this website.
Bollywood Movies 2021
Upcoming Movies
latest Bollywood Movies
Box Office Colletion
playbazaarsattaking
17 Nisan 2020, 09:49
https://www.lucktest.in/ResultChart.php
Shahrukh Khan Upcoming Movies
1st Rank Price - Rs. 1000




Bollywood movies 2021
1st rank price - Rs. 10,000




Salman Khan Upcoming Movies
1st rank price - 5,000

playbazaarsattaking
17 Nisan 2020, 12:12
Good games online Satta king , Play bazaar
Harika bir çalışma olmuş. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim ve
Tebrik ederim..


Festal Çikolata
Böylesine güzel ve önemli bir konuda yazılar yazmanız, hatırlamanız takdir edilesi..


Teşekkürler..


Soğuk Lipoliz Jeli
Bumm Buzz Forum : https://bumm.buzz
ice theraphy tüy dökücü kullananlar


ice therapy
ุษบา พิมพ์ฐา
7 Temmuz 2020, 06:24
Through panoramic work, you can dig deep into the most important events of a major attack. At the moment Ataturk stood in its famous Kocatepe position, the brave battle of Turkish women, and the determination of a heroic Turkish soldier who saved his homeland from enemy soldiers.


form  >>>  แจ็คพอต
I think today is important to all Turkish people. I shared this story through my blog named slotxo and many people read it. Some people have never read this interesting story before. And me too But after reading it, it made me want to know the story from beginning to end The more you read, the more you want to know. Thank you for sharing various stories.
Yandex celebrated the August 30 Victory Day with a special home page design. Bringing the Great Attack Panorama to the main slotxo page in the Anıtkabir Museum, Yandex presented this enormous work in 3 different pages, which can be passed from right to left in panoramic view.In this special design made for the August 30 Victory Day, each page also contains impressive heroic stories about the Great Assault. Users can discover the story of the Great Offensive with the special design of Yandex. In addition, users can easily access information about the War of Independence and all the major heroes, especially Mustafa Kemal Atatürk, via Yandex.
elinize sağlık güzel bir içerik olmuş
--> gaziantep web tasarım firması ve seo firması