Yandex.Türkiye Resmi Blogu

Ekim 2015
İzmir ve Antalya panoramaları yenilendi
15 Ekim 2015, 10:39

Kapsamını 6 kat artırıp Ağustos ayında yenileyerek kullanıma sunduğumuz İstanbul panoramalarından sonra, 2015 yılı içerisinde çektiğimiz binlerce yeni ve 100 megapiksel çözünürlüğünde fotoğrafla şimdi de İzmir ve Antalya panoramalarını güncellemiş bulunuyoruz.

Çekilen fotoğraflar ve panoramaların kapsamıyla ilgili temel istatistikleri aşağıda bulabilir ve her iki şehrin panoramalarından seçtiğimiz, ilginizi çekeceğinizi düşündüğümüz bazı mekanları aşağıdaki bağlantılara tıklayarak hemen görebilirsiniz:

İzmir:

Toplam: 314.188 adet fotoğraftan oluşturulan 78.547 panorama
2015'te eklenen: 111.096 adet fotoğraftan oluşturulan 27.774 panorama
Toplam panorama kapsamı: 990 km'si 2015’te çekilen 1622 km cadde ve sokaklar

Kadife Kale'den İzmir Manzarası

Alaçatıda yel değirmenleri
Agora
Kadife Kale'den manzara
Saat Kulesi
Konak Tüneli
Cumhuriyet Meydanı

Antalya:

Toplam: 218.736 fotoğraftan oluşturulan 54.684 panorama
2015’te eklenen: 152.828 yeni fotoğraftan oluşturulan 38.207 yeni panorama
Toplam panorama kapsamı: 1586 km'si 2015’te çekilen 2032 km cadde ve sokaklar

Manavgat Şelalesi

Antalya il sınırı
Xanthos
Kaputaş vadisi
Kaş - Likya şehri Antiphellos Tiyatrosu
Demre - Aziz Nikola Anıtı
Olimpos
Tahtalı zirvesinde Yandex tişörtlü Yandexseverler
Faselis
Manavgat Şelalesi

24 yorum
haritalar,Panoramalar
Yandex Mobil Uygulama Reklamları
16 Ekim 2015, 14:59

iOS ve Android uygulamalarınızı duyurmak için tanıtıcı reklamları artık Yandex.Direct aracılığıyla yayınlamak mümkün. Yandex’in mobil arama sonuçlarında gösterilen reklamlar sayesinde akıllı telefon ve tablet kullanan hedef kitlenize ulaşmanız artık daha kolay bir hale geldi. Ayrıca reklamlarınızı; cihaz türüne (tabletler/ akıllı telefonlar), bağlantı türüne (mobil bağlantı ve Wi-Fi/sadece Wi-Fi) ve anahtar sözcük gruplarına göre sınırlayabilirsiniz.

Tahmin edeceğiniz üzere, mobil uygulama reklamlarının etkililiğini değerlendirebilmek için kullanıcıların, uygulamanın kurulum sayfasına hangi tıklamalarla geldiğini anlamak çok önemlidir. Bunu da AppMetrica, MobileAppTracking, AppsFlyer, Adjust, Kochava gibi Yandex.Direct’in desteklediği izleme sistemleri aracılığıyla rahatlıkla yapabilirsiniz.

Mobil uygulama reklamlarını ilk kullanan reklam verenlerimiz Akbank, Garanti Bankası ve Hopi oldu. Siz de mobil uygulamanız için reklam vermek istiyorsanız, bu bağlantıdan ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

- Yandex.Türkiye Satış Ekibi

 

 

22 yorum
Direct
Yandex.Navigasyon'da Üç Yeni Özellik
22 Ekim 2015, 17:00

Dünden itibaren hem Android hem de iOS tabanlı cihazlar için güncel sürümü indirilebilir hale gelen Yandex.Navigasyon üç yeni özelliği beraberinde getirdi.

Öncelikle, artık rota oluşturduğunuzda, eğer rota üzerinde ücretli geçişler (otoban, köprü, vb.) varsa veya arabalı vapura binmenizi gerektirecek bir rotadan geçecekseniz, Yandex.Navigasyon bunu size bildirim olarak gösterecek ve böylece rota tercihinizi bu bilgiler doğrultusunda yapabileceksiniz.

Ayrıca, artık alternatif rota hesaplanma özelliğini daha verimli çalışır bir hale getirdik. Navigasyon, önceleri tek veya bazen iki alternatif rota önerirken, artık uygun olan yerlerde 3 alternatif rotaya kadar seçenek sunmaya başladı.

Son olarak ise; eğer uzun bir rotayı takip edecekseniz (örneğin 1 saat 15 dakika), Navigasyon artık sadece rota hesaplana anındaki trafik durumuna göre değil, aynı zamanda hedefinize giderken ve oraya ulaşacağınız saatlerdeki trafik durumuna göre size tahmini varış zamanını veriyor. Bunu trafik yoğunluğu tahmini algoritmamız sayesinde yapabiliyor. Örneğin Kadıköy’den Başakkent’e olan rotada trafik durumu, yola çıkarken farklı, rotanın ortalarında ve sonunda farklı olacaktır. Yandex.Navigasyon, bundan böyle tüm rotaları ve tahmini varış saatlerini bu detayları göz önüne alarak hesaplıyor olacak.

Yeni iOS sürümünü indirmek için buraya, Android sürümü için buraya tıklayabilirsiniz.

Onur Karahayıt, Yandex.Türkiye Haritalar Ürün Müdürü

24 yorum
navigasyon,Trafik