Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, 20 yıldır içerik üreten bir gezginin Bangkok'daki Gets Fair ve Instagram pazarlarını ziyaret ettiği bir seyahat vlogu formatındadır.
- Videoda, önce Gets Fair'in farklı bölümleri gösterilmekte, ardından Instagram pazarına geçilmektedir. Her iki pazarda da çeşitli yemekler (karides, midye, somon salata, canlı kalamar), içecekler, tekstil alanları ve diğer turistik yerler tanıtılmaktadır. Pazarların fiyatları, popülerliği ve turistlerin yoğun olduğu belirtilmektedir.
- Videoda ayrıca, Instagram pazarının 2014 yılında açıldığı, Michelin yıldızı almış restoranlar bulunduğu ve Çinli turistlerin yoğun olduğu bilgisi paylaşılmaktadır. Gezgin, pazarı beğendiğini ve izleyicilere bu yerin Bangkok'un gezilecek yerlerinden biri olduğunu tavsiye etmektedir.
- Laos'tan Bangkok'a Dönüş
- Dört farklı kabileyi gezdik ve Laos için on üç video yapıldı.
- Laos için yapılmış en geniş çaplı belgesel serisi hazırladım.
- Şimdi Bangkok zamanı, Tayland'a dönüyoruz ve yeni bir maceraya başlıyoruz.
- 02:05Gets Fair Tanıtımı
- Gets Fair, Bangkok'un en sevilen mekanlarından biri ve yeni açılmış.
- Influencerların, turistlerin ve Taylandlıların akın akın geldiği bir yer.
- Burada çekim yapanlar Instagram için değil, YouTube için çekim yapıyor ve bu burs olarak depremden zarar görmüş öğrencilere Darüşşafaka'ya veriliyor.
- 03:44Gets Fair'de Yemek ve Alışveriş
- Yüz dolara karavide ıstakoz yiyebiliyorsunuz ve canlı müzik var.
- Tekstil alanında dört dolara tişörtler bulunuyor.
- Kadınlar tırnaklarını yaptırıyor ve keten ürünler satılıyor.
- 04:44Fenomenler ve Özel Mekanlar
- Tayland'da ünlü fenomenler var, örneğin "Fresh Sci" adlı kadın.
- Çin'de ünlü bir dönerci var ve fenomenlik o kadar aşmış ki kızı göremedik çünkü devamlı sırtı dönük çalışıyor.
- Bebek ahtapotları satılıyor ve canlı yiyecekler bulunuyor.
- 07:32Dans Eden Karidesler
- Dans eden karidesler zıplıyor ve bu bir panayır gibi bir ortam yaratıyor.
- Midye, karides, somon salata gibi yiyecekler dört dolara satılıyor.
- Kokonatın içiyle dondurma, honey mango gibi lezzetli yiyecekler bulunuyor.
- 12:55Alışveriş ve Özel Ürünler
- Tom Jerry motifli kot şortlar on dolardan biraz daha ucuza satılıyor.
- Amerikan ürünleri satan dükkanlar var, Starbucks, McDonald's gibi markaların küçük çantaları bulunuyor.
- Çinlilerin kuş yuvası yiyeceği var ve bu yiyecek üç dolara satılıyor, kuş yuvası elli bin dolarlara kadar yüz bin dolarlara kadar gidebiliyor.
- 18:16Helal Burgerci
- Burada helal burgerci de var ve ünlü.
- Berberin fiyatı sekiz buçuk dolar.
- 18:53Instagram Pazarı Deneyimi
- Konuşmacı, onlarca pazar gezdiğini ancak ilk kez bu kadar Instagram pazarına denk geldiğini belirtiyor.
- Çinlilerin TikTok ve Instagram'ı çok sevdiğini, bu platformların artık dünyanın bir parçası olduğunu ifade ediyor.
- Konuşmacı, 20 yıldır bu işi yaptığını ve üretmek, göze hitap eden ve ilginç şeyler yapmanın güzel olduğunu söylüyor.
- 19:32Pazarın Özellikleri
- Konuşmacı, Tayland'da canlı kalamar yenildiğini hiç şahit olmadığını, muhtemelen birisi yaptığı ve Çin'de popüler olduğunu belirtiyor.
- Pazarda çok fazla Çinli turist olduğunu, Rus turistinin neredeyse hiç olmadığını, Çinli grupların otobüslerle geldiğini gözlemliyor.
- Pazarın Instagram ve TikTok'ta ünlü olup, Çinli turistlerin turist rehber gruplarıyla geldiğini ve Avrupalıların da olduğunu söylüyor.
- 20:52Pazarın Farklı Özellikleri
- Pazarın arkasında Instagram fenomenlerinin fotoğrafları olan bir burgerci olduğunu belirtiyor.
- Müşteriye ulaşmak için Instagram ve TikTok'a ulaşmak için farklı sunumlar denendiğini ifade ediyor.
- Pazarın bir "Tart New Age" pazar yeri olduğunu, çok farklı ve değişik yemekler ve sunumlar bulunduğunu söylüyor.
- 21:47Pazarın Eğlenceli Özellikleri
- Lezzetin güzel olduğu için sıkıntı kalmadığını, özellikle arkadaşlarla gelip yiyip içildiğinde çok eğlenileceğini garanti ediyor.
- Pazarın 2014 yılından beri var olduğunu ve Tayland'ın, özellikle Bangkok'un gezilecek yerlerinden biri olduğunu belirtiyor.
- Pazarda bolca Instagrammer görüleceğini ve Tayland'ın vazgeçilmezi olan ayak masajının da bulunduğunu söylüyor.
- 22:40Pazarın Yemek Seçenekleri
- Pazarda Afrika'da bir ülkenin doyar gibi çok restoran olduğunu ve Taylandlıların çok yediğini belirtiyor.
- Kaburga gibi bir şey yediğini ve et et dağı olduğunu hatırlıyor.
- Pazarda değişik çipte biralar ve Michelin yıldızı almış restoranlar olduğunu, ayrıca domuz şekerlemesi gibi tatlı et seçenekleri bulunduğunu söylüyor.