Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir kişinin Almanya'da gerçekleşen Hanna Lamboy Camii'nin kermesini tanıttığı bir vlog formatındadır. Videoda konuşmacı, kermes alanındaki çeşitli standları ziyaret ederek sahipleriyle kısa röportajlar yapmaktadır.
- Video, kermes alanındaki farklı standları tanıtmaktadır. İlk olarak Selahattin usta'nın sunduğu sağlıklı meşrubatlar (mango kokteyl, şeftali maraqua, serap karışımı) ve Türk usulü hot dog tanıtılmaktadır. Ardından mantar soslu mantar yemeği, pizzalar, baklava, sarmalar, çiğ köfte, puding ve pastalar gibi Türk mutfağından ürünler gösterilmektedir. Ayrıca Ramazan Kutlu Ata'nın Afyon'dan gelerek kermes'e yardım ettiği, Ali abi'nin Adana balığı ve tavuk eti satışı yaptığı ve Fatih adlı şairin de kermes'te bulunduğu belirtilmektedir.
- 00:05Hanna Lamboy Camii Kermesi
- Pazartesi günü Almanya'da resmi tatil olmasına rağmen Hanna Lamboy Camii'nin kermesine insanlar gelmeye devam ediyor.
- Kermes ilk gün olduğu gibi güzel bir ortamda gerçekleşiyor ve insanlar teşrif etmeye başlıyor.
- 00:32Selahattin Ustanın Standı
- Selahattin Usta, kermes standında meşrubat (kokteyl) satıyor; mango kokteyl, şeftali maraqua ve serap karışımı gibi sağlıklı içecekler sunuyor.
- Selahattin Usta, içecekleri hobi olarak başlayıp kendini geliştirmiş, seminerlere katılarak eğitimini tamamlamış.
- Meşrubatlar üç euro'dan satılıyor ve hem cami kermesine katkı sağlıyor hem de şifa dağıtıyor.
- 01:56Türk Usulü Hot Dog ve Mantar Yemeği
- Selahattin Usta, Türk usulü hot dog yapıyor; normal pidenin arasına ritrus, ketçap, mayo ve salata ekleniyor.
- Ürünlerin hepsi el helal kesim tuna eti.
- Kermes standında mantar soslu mantar yemeği de sunuluyor ve her türlü etin yanına iyi gidiyor.
- 03:24Diğer Yemekler ve Tatlılar
- Kermes standında Türk usulü pizzalar, baklava, sarmalar, çiğ köfte, puding ve pastalar bulunuyor.
- Tüm tatlılar anneler tarafından hazırlanmış.
- 04:03Ramazan Kutlu Ata'nın Yardımı
- Ramazan Kutlu Ata, Afyon memleketli Hanna'da oturuyor ve kermese dolasıyla yardım için gelmiş.
- Üç gündür kermese yardım ediyor ve insanların katılım oranının havalar bozuk olduğu için az olduğunu belirtiyor.
- Kermes Facebook ve sosyal sitelerden duyurulmuş ve insanlar gelmeye devam ediyor.
- 04:49Balık ve Döner Satışı
- Kermes standında balık satışı yapılıyor.
- Ali Abi, soğuk hava olmasına rağmen müşterilerin az olduğunu belirtiyor.
- Ali Abi, döner ve adana çekiyor.
- 06:58Tavuk Pişirme ve Diğer Standlar
- Kermes standında tavuk pişiriliyor ve tavuklar kızarıyor.
- Hanife, satış müdürünün yanında çalışıyor ve satışların iyi gittiğini belirtiyor.
- Kermes standında oyuncak satışı da yapılıyor ve ufak konuklar da kermes'te bulunuyor.