Buradasın
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin STK ve Oda Temsilcilerine Hizmet Turu
youtube.com/watch?v=181Z6nB71oAYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin STK ve Oda temsilcilerine yapılan hizmet turunu göstermektedir. Büyükşehir Başkanvekili Osman Toprak tarafından gezdirilen projelerin bitiminde Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen yemekte Şahin, temsilcilere yapılan projeler hakkında bilgilendirme yapmıştır.
- Videoda Gaziantep'in çeşitli projeleri (gar alanı, kültür ve sanat merkezi, milli irade meydanı, parklar, spor salonları, konut alanları, yeni yollar, sosyal tesisler) gezilmiştir. Şahin, Gaziantep'in ulaşımına katkı sağlamak için yapılan çabaları, 54 km bisiklet yolu, metro projesi ve Suriyeli göçmenlerin memleketine dönüşü gibi konuları ele almıştır. Ayrıca, STK ve Oda temsilcilerinin görüşlerine önem verildiği ve bu süreçte görüşlere açık olunduğu vurgulanmıştır.
- 00:04Büyükşehir Belediyesi'nin STK ve Oda Temsilcilerine Hizmet Turu
- Büyükşehir Başkanvekili Osman Toprak tarafından gezdirilen projelerin bitiminde Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki yemekte STK ve oda temsilcilerine yapılan projeler hakkında bilgilendirme yapıldı.
- Gar alanı, Kültür ve Sanat Merkezi, Milli İrade Meydanı, Tüfekçi Yusuf Parkı, Fıstık Parkı, Köprülü Kavşaklar, yeni yapılan spor salonları, konut alanları, yeni yollar, sosyal tesisler ve parklar gezildi.
- STK ve oda temsilcilerinin görüşlerini önemsediklerini aktaran Şahin, bu süreçte görüşlere açık olduklarını vurguladı.
- 00:47Kültür ve Sanat Merkezi Özellikleri
- Atölyelerinde meslek sanat kurslarına, enstrüman kurslarına gidebilecekleri, kitaplarını okuyabilecekleri, masal okuyabilecekleri salonlar bulunmaktadır.
- Ailelerde çocukların oraya bıraktığında önünde çayını, kahvesini içip bekleyebileceği bir kafeterya oluşturulmuştur.
- Kadın sığınma evinde kalan kadınlar tarafından yapılan desenler sergilenmektedir.
- 01:34Ulaşım Projeleri
- Atatürk'ün yanında bir tek gün geçtik ve şu an 54 km bisiklet yolu şehrin merkezinde bulunmaktadır.
- 500 bin 18 yaş altı çocuk ve 60 bin öğrenci için ulaşım imkanları ve alternatiflerini çoğaltmak gerekmektedir.
- Metro projesi için büyük yatırımlar ve para gerekmekte, ancak şu an ulaşılmaz bir planı çıkmıştır.
- 02:29Trafik ve Yol Projeleri
- Bu hafta muhtemelen teslim edilecek küçük organizma hattındaki mevcut hızlı trene çevrilecektir.
- Otobüs durakları büyütülmüş ve çift katta geçilmiş, günlük 60 bin kişi taşırken yaklaşık 100 bin kişi taşıyacak.
- Jandarmanın yolu için 121 bina edilmiş ve güzel bir sanat merkezi oluşturulmuştur.
- 03:29Suriyeli Göçmenler ve Sanayi Projeleri
- Antep'te yaşayan 40 bin Suriyeli'nin memleketine dönmesi için yol ve su getirilmiştir.
- Güvenli bölge oluştuğunda dönüşler başlamış, Karkamış'takilerin hepsi dönmüştür.
- Sanayi sitelerinden eksik olan tüm imkanlar yerine getirilecektir ve devlet zimmet çıkaracaksa bu zimmeti başkan vekillerine çıkarılacaktır.