Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir kadının Volkan adlı eşiyle birlikte geçirdiği tüp bebek sürecini anlattığı bir vlog formatındadır.
- Videoda kadın, tüp bebek sürecindeki zorlukları, embriyoların genetik testine gönderilmesi, implantasyon kanaması ve test sonuçlarını beklerken yaşadığı heyecanı paylaşıyor. İlk bölümde Kasım ayında yapılan transferden sonra kimyasal gebelik yaşadığı ve embriyoların genetik teste gönderildiğini anlatırken, ikinci bölümde dokuzuncu gün kan verme deneyimini ve test sonuçlarını gösteriyor.
- Videoda ayrıca kadının test sonuçlarının 377 olarak çıktığı, erken gebelik testlerinde kontrol çizgisinin tamamen gitmiş ve beta çizgisinin uçmuş olduğu belirtiliyor. Doktorunun tavsiyesine göre kan sulandırıcı kullandığı da videoda paylaşılan bilgiler arasındadır.
- 00:24Tüp Bebek Süreci Hakkında Giriş
- Konuşmacı uzun zamandır tüp bebek süreci ile ilgili video çekmediğini, en son Kasım-Aralık ayında çektiğini belirtiyor.
- Kasım ayında transfer olmuş, gebelik oluşmuş ancak kimyasal gebelikle sonuçlanmış ve düşük gibi bir durum yaşanmış.
- Daha önce 9-11 embriyoları transfer etmiş ancak hiçbiri tutmamış, bu yüzden inancını kaybetmek üzere olduğunu ifade ediyor.
- 02:14Genetik Test Süreci
- Bu sefer embriyoları genetik teste göndermeye karar vermişler, çünkü önceki denemelerde hiçbiri tutmamıştı.
- Geçenlerde yapılan ameliyattan toplanan üç yumurtadan iki tanesi embriyo olmuş ve genetik teste gönderilmiş, ancak ikisi de kötü gelmiş.
- Geçen ay yapılan ameliyattan toplanan beş yumurtadan dört tanesi embriyo olmuş, bunlardan iki tanesi genetik olarak iyi gelmiş.
- 03:36Transfer ve Test Süreci
- Bu ay transfer olacağını umuyor, ne zaman olacağını bilmiyor, muhtemelen Mayıs sonu veya Haziran'da olacak.
- Rahim filmi çektirmesi gerekiyor ve her seferinde embriyo transferinden sonra evde test yapıp negatif olduğunu görüyor.
- Son çare olarak genetik olarak iyi olan embriyoları transfer edeceğini, çünkü her şey normal görünse de olmayınca olmuyor.
- 05:07Dördüncü Gün Testi
- Beş günlük transferin dördüncü gününde test yapmış, çok erken bir zaman olduğunu belirtiyor.
- Dün üçüncü gün ve vücudundan çatlatma iğnesi ile vücuda gelen eğitici tamamen çıkmış.
- Dördüncü günden itibaren herhangi bir çift çizgi görse muhtemelen gebelik demektir, ancak dört gün çok erken.
- 07:02Pozitif Test Sonucu
- Test pozitif çıkmış ve konuşmacı bu haberi paylaşıyor.
- Son transferinde kromozom sorunu olup olmadığını test ettikten sonra normal çıkan embriyolarla transfer yapmış.
- Bitlis'e imza gününe gitmiş ancak transfer olmasaydı hiç problem olmayacağını belirtiyor.
- 08:29İmplantasyon Kanaması
- Kan sulandırıcı iğne kullanıyor ve dün yazlıkta yayıldıktan sonra hafif kanama başlamış.
- Doktora yazmış ve progestan fitil alması, aspirin kesmesi tavsiye edilmiş.
- İmplantasyon kanaması denilen, tüp bebek transferlerinden sonra olabilecek tutulma kanaması olarak geçiyor ve olumlu bir şey olarak düşünülüyor.
- 09:51Sekizinci Gün Testi
- Sekizinci gün testini yapacak ve kan testinde sadece bir gün kaldığını belirtiyor.
- Geçen sefer tam sekiz günde çizgiler kaybolmaya başlamış ve bu depresif bir süreç olmuş.
- Sekizinci gün testinde çok heyecanlı ve koyu bir çizgi görmüş, yarınki testte güzel sonuçlar çıksın diye dua ediyor.
- 11:39Dokuzuncu Gün Kan Testi
- Konuşmacı dokuzuncu gün kan testi yaptığını ve birazdan kan vermeye gideceğini belirtiyor.
- Dokuzuncu gün kan testi, dünkü ile aynı koyulukta veya biraz daha koyu görünüyor.
- Kan testi için 12'ye kadar kan verilmesi gerekiyor, böylece bugün içinde test sonuçları çıkacak.
- 12:38Kan Testi Sonuçları Bekleniyor
- Konuşmacı dokuzuncu gün sabah test yaptığını ve kan sulandırıcı kullandığı için kolumda iz olduğunu belirtiyor.
- Doktoru, transferin dokuzuncu günü (regg'ye 1-2 gün kala) beta testinin 40-50 civarında olması iyi, 100 civarında olursa çok iyi olduğunu söylemiş.
- Konuşmacı test sonuçlarını beklerken heyecanlı olduğunu ve pozitif çıkacağını biliyor ancak ne kadar yüksek çıkacağı önemli olduğunu belirtiyor.
- 14:12Test Sonuçlarının Gösterilmesi
- Transferden 16 gün sonra test sonuçları gösteriliyor ve konuşmacı sonuçları inanamadığını ifade ediyor.
- Erken gebelik testinde kontrol çizgisi tamamen gitmiş durumda ve eğitici beta çizgisi uçmuş durumda, bu konuşmacının aldığının en koyu testi.
- Diğer testlerde kontrol çizgisi daha açık renkte ve diğer çizgi daha koyu renkli görünüyor.