• Buradasın

    Kapadokya'daki Kaçak Yapılar ve Bakanlıkların Kararları

    youtube.com/watch?v=WAoxNve-ZC4

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Kapadokya'daki kaçak yapılar konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarını içeren bir haber sunumudur.
    • Video, Kapadokya'daki peri bacaları ile ünlü bölgenin imar barışı sonrası yüz'ün üzerinde kaçak yapı yükseldiğini anlatıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya'daki kaçak yapılaşma için harekete geçti. İmar barışı fırsatçılarının inşa ettiği yapıların yıkılacağı, yapı kayıt belgesi alınmış olsa dahi bu yapıların imar yasasına aykırı olduğu ve sahipleri hakkında beş yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacağı belirtiliyor.
    Kapadokya'da Kaçak Yapılar Sorunu
    • İmar barışı sonrası Kapadokya'da yüzün üzerinde kaçak yapı yükseldi.
    • Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya'daki kaçak yapılaşma için harekete geçti.
    • İmara aykırı yapılar, yapı kayıt belgesi alınmış olsa dahi yıkılacak.
    00:43Kapadokya'nın Önemi ve Kaçak Yapıların Artışı
    • Kapadokya turizm açısından gözbemiz ve Türkiye'yi tanıtan birkaç yüzden biri.
    • Peri bacaları ile dünyaca ünlü Nevşehir'in Kapadokya bölgesi birinci derecede doğal ve tarihi sit alanı olup otuzüç yıldır UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.
    • İmar barışı ile birlikte bölgede kaçak yapılaşma arttı, peri bacalarının yanı başında kulübe, villa gibi yapılar yükseldi.
    01:27Kaçak Yapıların Tespiti ve Yıkımı
    • Kapadokya'daki yüzün üzerindeki kaçak yapı için iki bakanlık harekete geçti.
    • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kaçak yapıların fırsatçıların yanına kar kalmayacağını söyledi.
    • Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu yapılara ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve valilerle sürecin takip edildiğini belirtti.
    • Kaçak yapılar, yapı kayıt belgesi alınmış olsa dahi yıkılacak ve sahipleri hakkında beş yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacak.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor