Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Enerji Tasarrufu Genel Merkezi'nde çalışan bir müşteri temsilcisinin, kendisini dolandırıcı olarak tanıtan bir kişiyle yaptığı telefon görüşmesini göstermektedir. Görüşmede müşteri temsilcisi, 30 TL üzerinde yüksek elektrik faturası ödeyen ve aktif kredi kartı kullanan müşterilere taraftar forması hediye ettiğini iddia eden bir kampanyayı anlatmaktadır.
- Videoda, dolandırıcı kişi önce Galatasaray taraftarı olduğunu ve Vakıfbank kredi kartı kullandığını iddia ederek forma hediye talebinde bulunur. Müşteri temsilcisi, dolandırıcıdan kredi kartı bilgilerini isteyerek sistemden doğrulama yapmaya çalışır. Ancak dolandırıcı, bilgileri yanlış verir ve müşteri temsilcisi onu dolandırıcı olarak tanımlar. Görüşmenin sonunda dolandırıcı, ses kaydı yaparak savcılığa müracaat edeceğini belirtir.
- Enerji Tasarrufu Genel Merkezi'ne Çağrı
- Enerji Tasarrufu Genel Merkezi'ne yapılan çağrılar kalite standartları gereği kayıt altına alınmaktadır.
- Müşteri temsilcisi, devlet Fedaş Teşvi ile hizmet veren Enerji Tasarrufu Genel Merkezi'ni tanıtıyor.
- Kampanya dahilinde 30 TL üzerinde yüksek elektrik fatura ödemesi yapan ve aktif kredi kartı kullanan banka müşterilerine forma hediye edilmektedir.
- 00:51Müşteri Bilgilerinin Toplanması
- Müşteri Ahmet Erten, Galatasaray taraftarı olduğunu ve medium beden forma kullandığını belirtiyor.
- Müşteri Vakıfbank'ın İzmir Konak şubesinden kredi kartı kullandığını söylüyor.
- Müşteri, kredi kartının ön yüzeyindeki 16 haneli numaranın ilk 4 hanesini kapatıp, son 12 haneyi ikişer ikişer okumasını isteniyor.
- 03:51Kredi Kartı Doğrulama Süreci
- Müşteri kredi kartının Vakıfbank'ın Master kartı olduğunu tekrarlıyor.
- Müşteri kredi kartı numarasını yanlış okuyor ve temsilci sistemden doğrulama yapmak için tekrar tekrar numarayı okumasını istiyor.
- Müşteri, temsilcinin kredi kartı numarasını yanlış okuduğunu ve sistemden doğrulama yapmadığını iddia ediyor.
- 05:38Telefon Görüşmesinin Sonu
- Müşteri, temsilcinin kendisini "gerizekalı" olarak nitelendirdiğini ve bu nedenle tekrar aradığını söylüyor.
- Müşteri, ses kaydının yapıldığını ve savcıya müracaat edeceğini belirtiyor.
- Temsilci, banka anlaşmalı çalıştıklarını ve Türk Telekom'a ait sabit numara ile görüşme sağladıklarını tekrarlıyor.