Buradasın
Cumhurbaşkanı'nın Anayasa Mahkemesi Kararına Yönelik Açıklamaları
youtube.com/watch?v=S_caubRviZ8Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Cumhurbaşkanı'nın Anayasa Mahkemesi'nin kararına yönelik açıklamalarını ve bunun üzerine MHP ve CHP'den gelen tepkileri konu alan bir haber sunumu formatındadır.
- Videoda, Cumhurbaşkanı'nın "anayasa mahkemesinin kararına ben uymuyorum demek açık bir darbe değil midir?" gibi ifadeleri ve bunun üzerine MHP ve CHP'den gelen tepkiler aktarılmaktadır. Ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın Afrika'da iken Türkiye'de neler olacağı konusunda yaptığı açıklamalar ve Meclis Genel Kurulu'ndaki tartışmalar da videoda yer almaktadır. Video, bütçe görüşmeleri boyunca devam edecek gibi görünen karşılıklı sataşmaları ve tartışmaları konu almaktadır.
- Cumhurbaşkanı'nın Anayasa Mahkemesi Kararına Yönelik Açıklamaları
- Cumhurbaşkanı, Anayasa Mahkemesi'nin kararına uymayacağını belirterek "ortalık çalkalanabilir" ifadesini kullandı.
- Cumhurbaşkanı, Anayasa Mahkemesi'nin kararına uymamak açık bir darbe olduğunu ve darbe zihniyetlerini savunacağını söyledi.
- Cumhurbaşkanı, Cumhur'un başı olarak sessiz kalmayacağını vurguladı.
- 00:20MHP ve CHP'nin Yanıtları
- MHP ve CHP, Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına yanıt verdi.
- MHP'li Vural, CHP Grup Başkanvekili Özel'de Erdoğan'a yüklendi ve "kafanızda hukuk devleti diye bir devlet yoktur" dedi.
- CHP Grup Başkanvekili Özel, Cumhurbaşkanı'nın Afrika'da iken Türkiye'de neler olacağını göreceğimizi söyledi.
- 00:53Meclis Genel Kurulu'ndaki Tepkiler
- Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları Meclis Genel Kurulu'nda ses getirdi.
- Bir milletvekili, Cumhurbaşkanı'nın saygı duymadığını belirterek "yetmişsekiz milyonun saygı duymasını ya da kabul etmesi nasıl beklersin?" diye sordu.
- Cumhurbaşkanı'nın "Anayasa Mahkemesi'nin kararına ben uymuyorum demek açık bir darbe değil midir?" ifadesi tartışıldı.
- 01:16Tartışmaların Devamı
- Tartışmalar uzun süre devam edince ara verme formülü girdi.
- Bir milletvekili, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
- Karşılıklı sataşmalar, tartışmalar ve bütçe görüşmeleri boyunca devam edecek gibi görünüyor.