Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir kişinin jeneratörün yağ değişimini adım adım gösterdiği bir eğitim içeriğidir. Konuşmacı, jeneratör bakımını kendi deneyimlerine dayanarak anlatmaktadır.
- Videoda jeneratörün yağ değişim süreci detaylı olarak gösterilmektedir. Konuşmacı, 15W-40 yağ kullanarak yağ değişimini yaparken, jeneratörün çalışma süresi, yağ değişim sıklığı ve doğru kullanım şekli hakkında bilgiler vermektedir. Ayrıca jeneratörün teknik özellikleri (5,5 hava, 2 dalgıç çalıştırma kapasitesi) ve doğru kullanım için dikkat edilmesi gereken noktalar (motorun aşırı yüklenmemesi, yağ seviyesinin kontrol edilmesi) hakkında pratik bilgiler paylaşılmaktadır.
- Jeneratör Yağ Değişimi
- Jeneratörün yağ değişimini yapacağız, bir litreden biraz fazla yağ kullanılacak.
- Kullanılan yağ 15-40 tipi olup, fabrika verilerine göre 5,30 litre önerilse de sıcakta motor ısınınca daha çabuk eskidiğini düşündüğü için bu şekilde kullanıyor.
- Jeneratörlere farklı yağlar da girebiliyor, ancak sürekli 15-40 tipi kullanıyor.
- 01:43Jeneratörün Özellikleri
- Jeneratörün içinde hafif benzin kokusu var, bu kötü bir durum değil ancak benzin kokusu gelmeden değiştirmek daha güvenlidir.
- Jeneratörde saat ve küçük bir düğme bulunuyor, saatin içinde kaç saat çalıştığını ve daimi saatini gösteriyor.
- Kutupsuz kapasitör çabuk bozulduğundan iki kere tamir etmiş.
- 03:07Jeneratör Kullanımı
- Jeneratörü sulamada kullanıyor, günde iki saat çalıştırdığında ayda üç günde bir kullanıyor.
- Üç ay gibi bir zaman sürecinde 60 saate tekabül ediyor ve işini görüyor.
- Bazı kişiler içindeki karteldeki yağ bitip parça yağ kalmayınca jeneratörün bir dakika ya da otuz saniye çalışıp stop ettiğini bilmeden kullanıyorlar.
- 05:16Yağ Değişimi İşlemi
- Eski yağ boşaltıldı ve bir iki gol çekildi, çok az miktarda yağ kalmış.
- Kab tam yağlı oldu ve eskimiş yağ görüldü.
- Motor yatak sardıktan sonra kral parçaladıktan sonra biraz daha kullanmanın bir anlamı yok, üç kuruşluk yağ için makineyi öldürmeye gerek yok.
- 07:55Yağ Seçimi ve Kullanımı
- Yağ açık satan bir firmadan alınmış, kalitesi iki çeşit: pahalı ve ucuz ürünler.
- Bir litre hazır satılan yağ çok pahalı, sanayiden bilindik markalardan temin edilebilir.
- Tenekeden alınan yağ orijinal yağdır ve küçük olmasının nedeni ambalaj farkı.
- 10:04Jeneratörün Gücü ve Kullanımı
- Jeneratör 5,5 hava ve iki dalgıç çalıştırıyor, rahat çalıştırıyor.
- Kısa vadeli çalıştırmalarda (3-4 saatlik tarla sulamaları) bu jeneratör yeterli oluyor.
- Bir saat çalıştırıp bir saat bekleme yaparak makineyi üzmüyor ve motorunu sıkıntıya sokmuyor.
- 11:24Jeneratörün Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Fabrika verilerine göre 5 saat çalışma aralığı verilmiş, ancak alternatöre daha çok yük yüklenirse zarar görebilir.
- İki dalgıç ortalama 3 kilovat civarında güç çekiyor, 5 kilovat kullanıldığında jeneratörün elektrik veren bobin kısmı ve ligörü zarar görebilir.
- 5 kilovat yazıyorsa 2,5 kahvaltılık bir yükte kullanmak gerekir, sulama sistemi için 2,5 kilovat yeterli oluyor.
- 13:31Yağ Seviyesi Kontrolü
- Yağ seviyesini ölçmek için cıvata sıkılıp geri açılıyor.
- Yağ seviyesi istenilen yere gelmiş, parmağı işaretlediği yerde.
- Yeni yağ ilk çalıştırıldığında kararır ama özelliğini kaybetmez, 50 saati gördükten sonra özelliğini kaybedecek.