Buradasın
Dairede Mobil Kollektör Sistemli Doğalgaz Tesisatı ve Gaz Alarm Sensörü Kurulumu
youtube.com/watch?v=ncrlLO_fLPgYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Hüseyin Basmacı tarafından sunulan bir eğitim içeriğidir. Videoda Hüseyin Bey, bir dairenin doğalgaz tesisat döşemesini ve gaz alarm sensörünün kurulumunu adım adım göstermektedir.
- Video iki ana bölümden oluşmaktadır: İlk bölümde mobil kollektör sistemli doğalgaz tesisatının yapımı, duvarın içine gömülen kollektör sistemi, parkelerin altından geçen borular ve fayansların sökülüp yeniden yerleştirilmesi gösterilmektedir. İkinci bölümde ise gaz alarm sensörünün çalışma prensibi, evin içine girilerek sensörün test edilmesi ve dışarıya çıkılarak selenoid valfin pimi çekilerek gaz akışının sağlanması anlatılmaktadır.
- Videoda ayrıca gaz alarm sensörünün elektrik bağlantısı ve çalışma mekanizması da açıklanmaktadır. Video sonunda ev sahibi Satılmış Bey'in memnuniyeti ifade ettiği bir röportaj yer almaktadır.
- Mobil Kollektör Sistemi Tanıtımı
- Videoda bir dairenin doğalgaz tesisat döşemesinin mobil kollektör sistemde nasıl yapıldığı anlatılacak.
- İşin bitmiş son halinde kombi, bağlantılar ve kollektör sistemi gösteriliyor.
- Kollektör sistemi duvarın içerisine gömülerek boruların pis görüntü vermemesi sağlanıyor.
- 01:27Kollektör Sisteminin Yapısı
- Duvar tamamen kırmak yerine arkada iki santimlik köpük ve sağına soluna alçıpan koyarak bir kutu haline getiriliyor.
- Fayanslar derz dolgularında keserek tek tek çıkarılarak borular yerleştiriliyor.
- Parkeler sökülerek boruların odalara dağılımı sağlanıyor, parkelerde deformasyon ve aralarda boşluk olmuyor.
- 03:32Elektrik Bağlantıları
- Kombinin elektrik hattı prizden delerek veriliyor ve sigortaya bağlanıyor.
- Gaz alarm sensörüne elektrik vermek için sigortayı açıp kapattığında sensörün devrede kalması sağlanıyor.
- Topraklama hattı, demir eşyaların elektrik sarmaması için kullanılıyor ve kombiye bağlanıyor.
- 14:33Gaz Alarm Sensörü
- Dışarıda deprem sensörü bulunuyor, sert bir darbe aldığı zaman içerisindeki büyük bilye deliğe oturuyor ve gazı kesiyor.
- Gaz alarm sensörünün elektriği bağlanıyor ve içeriye gaz alarm sensörüne gaz koklatılarak devreye girmesi test ediliyor.
- 16:16Gaz Alarm Sistemi Testi
- Evin içine girdikten sonra gaz alarm sensörü çakmakla koklatılarak test edildi.
- Gaz koklatıldığında alarm sensörü hemen devreye girdi ve gaz akışı kesildi.
- Alarm sensörü aktive olunca dışarıdan selenoid valf vanası kapatıldı, bu nedenle içeriye gaz gelmedi.
- 16:50Selenoid Valf Kontrolü
- Dışarıya çıkarak selenoid valfin pimi çekildi ve gaz akışı sağlandı.
- Gaz koklatıldığında pim bir santim kadar dışarıdayken, alarm devreye girdiğinde yarım santim içeriye girdi.
- Pim çekildiğinde gaz akışı içeriye doğru sağlandı.
- 17:36Sistem Bağlantısı
- Gaz alarm sensörüne fiş şeklinde elektrik verildi.
- Selenoid valfin bağlantısı yapıldı ve gaz kokusu kabloyla selenoid valfe yönlendirildi.
- İçeride gaz kaçağı olduğunda alarm sensörü gazı kapatır, selenoid valf bunu algılayarak gaz akışını keser.