• Buradasın

    Şef Fatih Tutak ile Barbun Yapımı

    youtube.com/watch?v=AYEZKx8ldCg

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir yemek programı formatında olup, sunucu ve ünlü şef Fatih Tutak arasında geçen bir röportaj ve yemek hazırlama gösterisidir. Fatih Tutak, İstanbul'da doğup büyüyen, dünya çapında çeşitli restoranlarda çalışmış ve sonunda Türkiye'ye dönen, tartışmalı Türkiye'nin en iyi şefi olarak tanınan bir mutfağıdır.
    • Videoda, Fatih Tutak'ın kariyeri hakkında kısa bir tanıtım yapıldıktan sonra, şefin izleyicilere barbun yapımını gösterdiği bir yemek hazırlama gösterisi yer alıyor. Barbunun yanında domates pilavı, roka sosu ve tarama gibi garnitürler hazırlanıyor. Şef, her bir malzemenin nasıl hazırlanacağını, özel teknikleri ve püf noktalarını detaylı bir şekilde anlatıyor.
    Şef Fatih Tutak'ın Tanıtımı
    • Konuşmacı, sevdiği ve teşrik-i mesai yaptığı şef Fatih Tutak'ı tanıtıyor.
    • Şef Fatih Tutak, İstanbul'da doğup büyüyen, Paul Poure ile yenilikçi mutfak kültürünü öğrendi ve Pekin, Tokyo, Singapur, Kopenhag, Hong Kong ve Bangkong'da global mutfakları öğrendi.
    • Kopenhag'da Noma'da Röne Rezzep ile, Tokyo'da Nigari Riopa'da Sage Yamamoto ile çalıştı ve Singapur'daki Marine Bay Sands'da çalıştı.
    01:24Şefin Kariyeri ve Türkiye'ye Dönüşü
    • Beyaz Takımda çalıştığı Dyning Room at the House of Sator, dünyanın en iyi 50 Asya restoranı arasına girdi ve Michelin Guide 2018-2019 listesine girdi.
    • Şef Fatih Tutak, kendisine globalde inanılmaz bir talep varken radikal bir karar alıp doğduğu topraklara döndü ve İstanbul'da iyi bir restoran açtı.
    • Şef, Türk restoranı açarak hepimizin yüzünü güldüren bir proje başlattı.
    02:54Şefin Güncel Durumu
    • Şef Fatih Tutak, durumlardan dolayı biraz dinleniyor ve en kısa zamanda tekrar açılacaklarını belirtiyor.
    • Yeni menü hazırlıkları yapıyor ve research çalışmalarını devam ettiriyor.
    • Türkiye'de çok iyi ürünler olduğunu ve İstanbul'da, Türkiye'de çok daha iyi restoranlar hak edildiğini vurguluyor.
    04:53Barbun Yapımı
    • Şef Fatih Tutak, barbun yapımını gösteriyor ve yanında domates pilavı, roka sosu ve tarama gibi garnitürler bulunuyor.
    • Domates pilavı yapımı için arpacık soğanları, burvaz doğruyup zeytinyağı ile soteleyip, yıkamadan pirinci ekleyip kavuruyor, tuz ve kışlık domates ekleyip tavuk suyu ile pişiriyor.
    • Barbunun fileto yapılıp derili tarafına tuz konulup, ayçiçek yağı 230-235 dereceye getirilip balığın pullarını alarak sıcak yağ tel yardımıyla balığın üzerine dökülerek çıtır çıtır hale getiriliyor.
    07:36Tarama ve Roka Yapımı
    • Tarama için verilen malzemeler blender ile mayonez yapar gibi karıştırılıp sifona konulup nitro oksit ile sıkılıyor, böylece daha yumuşak ve tuzu azalıyor.
    • Roka için yeşil tutması için kaba konulup nitrojen ile pişiriliyor, nitrojen bittikten sonra blender ile püre haline getiriliyor, limon suyu ve tuz ekleniyor.
    • Şef, aynısını kopyalamak yerine lezzetli bir şey yapabilmek gerektiğini vurguluyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor