• Buradasın

    Sigorta Sektörü ve COVID-19 Etkileri Üzerine Röportaj

    youtube.com/watch?v=CmAiLZa0NhY

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir sunucu ile IBS Sigorta ve Resta Broker'in Genel Müdürü Murat Çiftçi arasında geçen bir röportajdır.
    • Röportajda sigorta sektörünün COVID-19 pandemisi dönemindeki performansı, prim üretim hedefleri ve sektör içi riskler ele alınmaktadır. İlk bölümde sigorta sektörünün 2020 yılında 80-100 milyar TL bandında prim üretimi hedeflediği, ancak pandemi nedeniyle ilk iki ayda %25'ten %21'e düşüş yaşadığı belirtilirken, ikinci bölümde şirketin yurtdışı trendleri ve riskleri hakkında bilgiler paylaşılmaktadır.
    • Röportajda ayrıca Murat Çiftçi'nin şirketin dünyanın beşinci reis programı olan United Insual Broker'da ortaklık yaptığı ve on altı ülkede ofis sahibi olduğu bilgisi de yer almaktadır. Türkiye'nin kriz yönetimi açısından daha dayanıklı olduğu ve Türk oyuncuların daha esnek ve çözüm odaklı yaklaştığı vurgulanmaktadır.
    00:05Sigorta Sektörünün Pandemi Dönemindeki Performansı
    • Sigorta sektörü, Mart ayında %25 büyüme oranıyla 21 milyar TL bandını oluşturmuş, ancak 11 Mart'ta başlayan "yeni düzen" nedeniyle Nisan ve Mayıs ayları beklentilerin altında geçmiştir.
    • Haziran ayında toparlanma gözlemlenmiş ve altı ayın sonunda %20 civarında bir artış oranıyla 40 milyar TL prim üretimi gerçekleşmiştir.
    • Sigorta sektörü 2020 yılı sonunda 80-100 milyar TL bandında prim üretimi ile kapatmayı hedeflemektedir.
    02:36Yatırımlar ve Sigorta Sektörü
    • Telekom, enerji, ulaşım ve sağlık alanlarında planlanan projeler gecikmeli de olsa hayata geçirilmekte ve sigorta sektörüne prim anlamında katkı sağlamaktadır.
    • 2023 hedefleri itibariyle 400 milyar TL'lik bir yatırım havuzundan bahsedilmekte ve bu projelerin kredi esas işler olduğundan sigorta sektörüne ciddi bir ivme katması beklenmektedir.
    • Corona'nın etkisiyle sigorta sektörüne 200 milyon dolarlık bir potansiyel katkı öngörülüyor.
    04:02Sektörel Sigorta Performansı
    • Sigorta sektörü, basiretli bir tüccarın kötü günlerde bile alması gereken bir olgudur ve pandemi döneminde sigortaların iptal edilmesi görülmemektedir.
    • Finansal açıdan sıkıntıya düşen şirketlerin prim borçlarını ödeyemediklerinden dolayı iptal edilen poliçeler çok azınlıkta olup, bazı branşlarda prim artışları gözlemlenmektedir.
    • Dünyanın en büyük firmalarından biri altı aylık sonuçlarında Corona'dan kaynaklı 1,5 milyar Euro zarar ettiğini açıklamış, bu da fiyatlara yukarı yönlü artışlar sağlamıştır.
    06:54Alacak Sigortası ve Sorumluluk Sigortaları
    • Alacak sigortası talebi ciddi anlamda artmış, ancak sigorta şirketleri potansiyel risk nedeniyle dönüksüz yaklaşmaktadır.
    • Devlet katkılı alacak sigortası devreye girmiş, özellikle düşük ölçekli mitler bu sigortadan faydalanmıştır.
    • Yönetici sorumluluk sigortası daha önceden alan müşterilerinde belirli düzeylerde artışlarla devam edebilmekte, ancak yeni sorumluluk sigortası almak isteyenler için birçok sigorta şirketi cevap vermemektedir.
    08:40IBS Sigorta'nın Performansı ve Geleceği
    • IBS Sigorta, restoran kısmı sayesinde pandemi döneminde olumsuz etkilenmemiş ve sene sonu itibariyle hedeflerine ulaşacak gibi görünmektedir.
    • Yurtdışı yatırımları ötelemek durumunda kalmış, ancak krizle beraber fırsatları değerlendirmektedir.
    • Uluslararası firmalar Türkiye'de fiyatların ucuzladığından dolayı yatırım amaçlı görüşmelere başlamış ve değişik bir düzene değişik bir ortak girecekler gibi görünmektedir.
    10:26Yurtdışı İş Ortaklıkları ve Riskler
    • Murat Bey, dünyanın beşinci reis programı olan United Insual Broker'da bir ortaklık kurduğunu belirtiyor.
    • Şirketin dünyanın hub olarak kabul edilebilecek on altı ülkesinde ofisi bulunuyor ve her gün ofislerinde haftalık toplantı yapılıyor.
    • Türkiye operasyonu, kriz yönetimlerinde en dayanıklı operasyonlardan biri olarak değerlendiriliyor.
    11:03Türkiye'nin Kriz Yönetimi
    • Lojistik of London hala kapalı durumda ve herkes evinden faaliyet göstermeye çalışıyor.
    • Türk oyuncuları daha esnek ve çözüm odaklı bir şekilde krize yaklaştıkları belirtiliyor.
    • Şirketin amacı riski azaltmak ve daha önce cihaz gibi görünüyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor