• Buradasın

    ERP Ürün Yönetim Ekibinden E-Tahsilat ile Ödeme Alma Desteği Tanıtımı

    youtube.com/watch?v=Hpy-igfzRMo

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Logan Ets ERP ürün yönetim ekibinden Akma Tıkan Güçlü tarafından sunulan bir eğitim içeriğidir.
    • Video, 9.5 sürümüyle tamamlanan e-tahsilat ile ödeme alma desteği hakkında detaylı bilgi vermektedir. İçerikte, cari hareket kayıtları, genel dekont, müşteri siparişi, satış risalesi ve satış faturası ekranlarında eklenen "e-tahsilat ile ödeme alma" seçeneği tanıtılmaktadır. Ayrıca, anlık tahsilat ve link ile ödeme olmak üzere iki farklı tahsilat yöntemi, pop-up ekran üzerinden yapılan işlemler ve gerekli lisans ve post tanımları hakkında bilgiler verilmektedir. Video, Netflix üzerinde yapılan düzenlemelerin adım adım gösterilmesiyle devam etmektedir.
    00:20E-Tahsilat ve Ödeme Alma Desteği Tanıtımı
    • Logan ETS ERP ürün yönetim ekibinden Akma Tıkan Güçlü, 9.5 sürümüyle tamamlanan e-tahsilat ile ödeme alma desteği hakkında bilgi verecektir.
    • Yapılan düzenlemelerle cari hareket kayıtları, genel dekont, müşteri siparişi, satış risalesi ve satış faturası ekranlarında "e-tahsilat ile ödeme alma" seçeneği eklenmiştir.
    • Bu seçenek ile cari hareket kayıtlarından veya genel dekont kaydından cariler için veya belge bazında tahsilat işlemi gerçekleştirilebilmektedir.
    01:11Tahsilat Seçenekleri ve Gerekli Koşullar
    • Tahsilat sürecinde anlık tahsilat ve link ile ödeme olmak üzere iki seçenek bulunmaktadır.
    • Bu işlemlerin tamamlanabilmesi için öncelikle e-Logo e-tahsilat uygulamasına ait kullanım lisansının bulunması ve gerekli post tanımlarının yapılmış olması gerekmektedir.
    • Pop-up ekran açılırken lisans kontrolü ve post tanımlarının kontrolü gerçekleştirilmektedir.
    02:24Tahsilat Formu ve Cari Bilgileri
    • Cari hareket kayıtlarından açıldığında form üzerindeki cari kodu alanına cari hareket kayıtlarında bir cari seçimi yapılmışsa ilgili cari kod gelmektedir.
    • Müşteri siparişi, satış irsaliyesi ve satış faturası belgelerinden açılan ekranda cari kodu belgenin cari kodu ile dolu olarak gelmektedir.
    • Form üzerindeki cari ünvan, VKN/TCKN bilgileri seçili cariye göre otomatik olarak cari kartından getirilmektedir.
    04:13Tahsilat Tipi ve Link Ayarları
    • Tahsilat işlemini yapabilmek için tahsilat tipi olarak link ile tahsilat ve anlık tahsilat değerlerinden biri seçilmelidir.
    • Link ile tahsilat işleminde ilgili cep telefonu veya e-posta adresine bir link gönderilecek ve müşterinin bu link üzerinden ödeme yapması beklenecektir.
    • Link gönderim şekli alanında e-posta, SMS, e-posta ve SMS ve WhatsApp seçenekleri bulunmaktadır.
    05:22Tutar ve Ödeme Seçenekleri
    • Tutar alanında tahsil edilmek istenen tutar bilgisi belirlenebilmektedir.
    • "Serbest tutar ile ödenebilsin" seçeneği işaretlenirse ödeme yapacak kişi fasilan olarak gelen tutarı değiştirebilecek ve bu tutara göre ödeme işlemi gerçekleştirebilecektir.
    • "Müşteri komisyonu uygulanmasın" seçeneği işaretlenmezse, seçilen taksit sayısına göre uygulanacak komisyon belirlenerek tutar üzerine eklenecektir.
    07:31Ödeme İşlemi ve Bilgilendirme
    • Alan değerleri belirlendikten sonra tamam butonuna klikleyerek linkin gönderilmesi sağlanabilir.
    • Gelen mail içerisinde yer alan ödeme yap linkine tıklayarak açılan ekrana kredi kartı bilgileri doldurularak ödeme işlemi gerçekleştirilebilmektedir.
    • İşlemden sonra tahsilatın gerçekleştirildiğine dair bir mail ile bilgilendirme de gerçekleştirilebilmektedir.
    08:32Anlık Tahsilat ve Diğer Ekranlarda Düzenlemeler
    • Anlık tahsilat seçildiğinde link ile tahsilata ait alanlar form üzerine pasif olmakta, tahsilat altyapısı alanı aktif olmaktadır.
    • Tahsilat altyapısı olarak e-Logo e-tahsilat uygulamasında yapılan post tanımları ve dinamik yönlendirme seçeneği bu alana getirilmektedir.
    • Satış faturası ve genel dekont kayıtlarında da e-tahsilat ile ödeme al seçeneği eklenmiştir.
    10:46Özel Parametreler ve Sonuç
    • Özel parametreleri eklenen bu grup kodu cari ve anahtar e-tahsilat.lo özel parametresi ile servisle yapılan haberleşmelerin log kaydının ilgili kullanıcının klasörü altındaki appdata, roaming, logo, nes locks ve e-tahsilat klasörü altında oluşturulan text dosyasına kaydedilmesi sağlanabilmektedir.
    • Bu yapılan düzenleme ile tahsilat süreçleri daha kolay ve esnek yönetilebilmektedir.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor