• Buradasın

    Bireysel Emeklilik Sözleşmesi Değerlendirmesi: Nisan Ayı

    youtube.com/watch?v=iwo2Zzv9zW8

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir kişinin Mehmet Mescioğlu'nun bireysel emeklilik sözleşmesini değerlendirdiği bir içerik sunmaktadır. Konuşmacı, her ay başında bireysel emeklilik sözleşmelerini takip ettiğini belirtmektedir.
    • Videoda, Mehmet Mescioğlu'nun Nisan ayı sonunda bireysel emeklilik sözleşmesinin durumu detaylı olarak incelenmektedir. Nisan ayı sonunda 2.341.000 TL birikime ulaşan sözleşme, 12 yıl içinde 1.693.000 TL yatırım getirisi ve 85.000 TL devlet katkısı getirmiştir. Konuşmacı, Mehmet Mescioğlu'nun Nisan ayında 130.000 TL ara ödeme yaptığını, fon dağılımını para piyasası fonlarına yönlendirdiğini ve emeklilik yaklaştıkça risk değerini düşürdüğünü açıklamaktadır. Ayrıca, para piyasası fonlarının getirileri ve kullanım alanları hakkında bilgiler verilmektedir.
    00:01Bireysel Emeklilik Sözleşmesi Değerlendirmesi
    • Her ay başında bireysel emeklilik sözleşmeleri değerlendirilmeye devam ediliyor.
    • Daha önceki aylarda Mehmet Mesci'nin bireysel emeklilik sözleşmesi takip ediliyordu.
    • Mayıs ayı ile birlikte Nisan ayı geride kaldı ve Mehmet Mesci Twitter'daki platformdan son durumu paylaştı.
    00:37Nisan Ayı Durumu
    • Nisan ayı dolduktan sonra birikime 2.341.000 TL ulaşmış durumda.
    • Toplam yatırılan anapara 445.000 TL, 12 yıl içerisinde toplam yatırım getirisi 1.693.000 TL olmuş.
    • Devlet katkısı tarafında 85.000 TL getiri var ve toplam 118.000 TL'ye ulaşmış durumda.
    01:55Ara Ödeme ve Devlet Katkısı
    • Mehmet Mesci bu ay içerisinde 130.000 TL'lik bir ara ödeme yapmış.
    • Gönüllü bireysel emeklilik sözleşmelerinde istediğiniz kadar para ekleyebiliyorsunuz sisteme.
    • Devlet katkısını ay içerisinde yatırdığınızda, devlet katkısı bir sonraki ayın son günü yatırılıyor.
    03:01Aylık Performans
    • Bir önceki ay 1.960.000 TL olan birikim, bu ay itibariyle 2.341.000 TL'ye ulaşmış.
    • Nisan ayı içerisinde %12,80'lük bir artış gerçekleşmiş.
    • Rakamsal manada düşünecek olursak bir ayda yaklaşık 250.000 TL'ye yakın bir getiri elde edilmiş.
    04:10Fon Dağılımı ve Değişiklikler
    • Mehmet Mesci şimdilik para piyasası fonlarına geçtiğini belirtiyor.
    • Normal şartlarda sepet dağılımı 50% hisse senedi, 50% altın olabilir ve farklı fon değişikliği talimatı verilebilir.
    • Olası bir altın fonu zirvesinde daha düşük miktarlardan girebileceğini belirtiyor.
    05:29Temettü Fonu ve Devlet Katkısı
    • Get kodlu bir temettü fonu olduğunu ve bu fonun temettü ödediğini söylüyor.
    • Fonlarda oluşan kar esaslara göre pay değerine yansır ve hesap dönemi sonunda ayrıca temettü dağıtımı söz konusu değildir.
    • Sistemin dışına temettü ödenmesi diye bir şey söz konusu değildir.
    07:57Fon Dağılımları ve Risk Değerlendirmesi
    • Hisse senedi fonu, Garanti'nin sürdürülebilir hisse senedi fonu, temettü ödeyen şirketler ve para piyasası fonu bulunuyor.
    • Best tarafında risk değeri yüksek olan fonların risk değeri 1 olan düşük riskli fonlarla değiştirildiğini belirtiyor.
    • Emeklilik yaklaştıkça ve para büyüdükçe daha defansif yatırım şekilleri tercih edilebilir.
    09:41Para Piyasası Fonları
    • TEFAS platformunda para piyasası fonları son 30 günde %3 bandını tutturuyor ve %4'e yakın getiriler var.
    • Yılbaşından bu yana tutanlar %20'ye yakın getirileri elde ettiler.
    • Para piyasası fonları hiçbir şekilde TEFAS'ta işlem görmez, kendi emeklilik şirketinizin para piyasası fonu alarak yola devam edebilirsiniz.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor