• Buradasın

    Tercih Sonuçları Sonrası Mağduriyetler ve Gelişmeler

    youtube.com/watch?v=QJtusVuzRzw

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir içerik üreticisinin tercih sonuçları açıklandıktan sonra yaşanan mağduriyetler hakkında bilgi verdiği bir bilgilendirme içeriğidir.
    • Video, tercih sonuçları sonrası yaşanan kaos ve mağduriyetler üzerine odaklanmaktadır. İçerik üreticisi, tercih listesinde yerleşenlerin ek yerleştirme şansı olup olmadığını sorduğunda "hiç ihtimaliniz yok" cevabını vermektedir. Ancak, CİMER'e yapılan başvuruların Cumhurbaşkanlığı Eğitimi Öğretim Politikaları Kurulu tarafından değerlendirildiği ve mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalar yapılacağı bilgisini paylaşmaktadır. Ayrıca, özel üniversitelerden bilgi alınacağı ve devlet üniversitelerindeki kapasitenin nasıl artırılacağı konusunda çalışmalar yapılacağı belirtilmektedir.
    00:08Tercih Sonuçları Sonrası Kaos ve Yol Haritası
    • Tercih sonuçları açıklandıktan sonra yaşanan kaos ve bununla ilgili yol haritasında önemli gelişmeler ve güzel haberler paylaşılacak.
    • Sıklıkla gelen "tercihte yerleştim, ek yerleştirme tekrar tercih şansı bana verilecek mi?" sorusuna cevap verilecek.
    • Tercih listesi oluştururken "gelmez diye" yazmanın yanlış olduğu, bu nedenle tercihlerde sıkıntılar yaşandığı belirtiliyor.
    01:44CİMER Başvuruları ve Cumhurbaşkanlığı Kararı
    • CİMER'e yapılan başvurular Cumhurbaşkanlığı Eğitimi Öğretim Politikaları Kurulu'nda değerlendirildi ve bu durum Cumhurbaşkanlığına iletildi.
    • Cumhurbaşkanlığı, 2023 seçimlerinde oy kullanacak ve oy alma potansiyeli düşük olan yaş grubuyla karşı karşıya gelmek istemediğini belirtti.
    • Mağduriyetin giderilmesi için acilen çalışmalara başlanılması üzerine bir karar alındı.
    03:40Gelecek Çalışmalar ve Öneriler
    • Kayıtlar esnasında özel üniversitelerden bilgi alınacak ve eğitim kurulları ile YÖK bir araya gelerek devlet üniversitelerindeki kapasiteyi nasıl arttırabilecekleri üzerinde çalışacak.
    • Eğitim kalitesini bozmadan kontenjanları nasıl artırabilecekleri üzerine çalışmalar yapılacak.
    • İzleyicilerden yazmaya, aramaya ve şikayetlerini CİMER ve YÖK'e iletmeye devam etmeleri isteniyor.
    05:30Örgütlenme ve Destek Çağrısı
    • Örgütlenmek çok daha önemli ve kıymetli olduğu, etrafındaki insanlara daha çok ulaşması için hashtag kullanarak yorum yapmaları öneriliyor.
    • Videoyu beğenip paylaşmaları, daha fazla insana ulaşmaları isteniyor.
    • Seçim döneminde mağduriyetin giderilmesi için sistem sahiplerinin daha çabuk harekete geçmesi sağlanacak.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor