• Buradasın

    Sabah-Akşam Allah'ı Hatırlamak ve Dua Etmek

    youtube.com/watch?v=HQxOrSPqIzI

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, İslami bir ders formatında olup, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) sabah ve akşam Allah'ı hatırlamak ve dua etmek konusundaki öğretilerini içermektedir. Videoda Ebu Hureyre, Ebubekir Sıddık, İbn Mes'ud, Abdullah İbn-i Hubeyb ve Osman İbn Affan gibi sahabelerin rivayetleri yer almaktadır.
    • Video, sabah ve akşam Allah'ı hatırlamak, Allah'ın yüceliğini ve kudretini dile getirmek konusunda çeşitli hadisler ve dualar sunmaktadır. İçerikte sabah ve akşam okunması gereken dualar, Allah'ın adıyla korunma duaları ve çeşitli zikirler detaylı olarak anlatılmaktadır. Ayrıca, sabah ve akşam Allah'ı hatırlamak ve dua etmenin önemi vurgulanmaktadır.
    00:01Sabah-Akşam Allah'ı Hatırlamak
    • Alçakgönüllülükle, korku ve duyarlılık içinde sesini yükseltmeden sabah akşam Rabbini anmak ve umursamaz kimselerden olmamak gerekir.
    • Güneşin doğmasından ve batmasından önce Rabbinin sınırsız kudret ve yüceliğini tüm eksiksiz övgüleriyle yüceltmek önemlidir.
    • Allah'ın adının yüceltilmesine izin verilen evlerde, sabah akşam Allah'ın yüceliğini ve kudretini dile getiren kimseler vardır.
    01:40Davud Aleyhisselam ve Allah'ı Anmak
    • Allah, Davud Aleyhisselamla beraber yüce Allah'ı tüm yakışıksız ve noksan sıfatlardan uzak tutan dağları onun emri altına vermiştir.
    • Sabah akşam yüz defa "Sübhanallahi ve bihamdihi" diyerek Allah'ı kendisine yakışmayan sıfatlardan uzak tanıyan ve eksiksiz övgülerin ona ait olduğunu bilerek hamd eden kişi, kıyamet gününde onun söylediğinden daha değerlisi ile gelemez.
    • Akşamleyin "Euzu bikelimatillahi min şerri ma halak" diyerek Allah'ın kelimelerine sığınırsanız, akrep gibi yaratıklar size zarar vermez.
    03:54Peygamberimizin Sabah ve Akşam Duaları
    • Peygamberimiz sabahleyin "Allahümme bike esbahna ve bike emseyna ve bike nahya ve bike nem" diyerek Allah'ın yardımıyla sabaha eriştiklerini ve lütfuyla akşama ulaştıklarını ifade ederdi.
    • Akşamleyin "Allahümme bike ve bike nahya ve bike ve ileykel masir" diyerek Allah'ın sayesinde akşama ulaştıklarını ve huzuruna varılacak olanın da Allah olduğunu belirtirdi.
    • Ebubekir Sıddık, sabah akşam okuyacağı mübarek kelimeleri öğrenmek istemiş ve Peygamberimiz ona "Allahümme semavati vel-ardı alime'l-gayb ve şehadeti rabbe külli şey'in ve melikehu eşhedü en la ilahe illa ente" diyerek dua etmesini öğretmiştir.
    06:41Akşam ve Sabah Duaları
    • Peygamberimiz akşamleyin "Emsalina ve emsal mülkü lillah velhamdülillah la ilahe illallahu vahdehu la şerike le lehu lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey'in kadir" diyerek Allah'ın mülk ve idaresinin ona mahsus olduğunu ve onun gücü her şeye yettiğini ifade ederdi.
    • Sabahleyin "As ve asphal mülki lillah" diye başlayarak aynı duayı okurdu.
    • Peygamberimiz akşam ve sabah "Kul huvallahu ahat" ile Nas ve Felak surelerini üç'er sefer okumayı tavsiye etmiştir.
    09:36Allah'ın Adıyla Korunma
    • Peygamberimiz her sabah ve akşam üç defa "Bismillahillezi la yedurru maasmihi şey'un fil ardi vela fissemai ve hüves semiul alim" diyerek Allah'ın adıyla yerde ve gökte hiçbir şeyin zarar veremeyeceği konusunda dua etmiştir.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor