Buradasın
Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Gültekin Can Gökalp'in Deneyimleri
youtube.com/watch?v=boW4cY7WeXUYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu videoda Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Gültekin Can Gökalp, kendi eğitim deneyimlerini paylaşıyor.
- Gültekin, 2011 yılında hazırlık okulundan başlayarak lisans hayatını anlatıyor. Özyeğin Üniversitesi Yayınları'nda "Delil ve İspat" adlı kitapta makale çevirisi yapmış, Bochum Üniversitesi ile karşılıklı Türk ve Alman Hukuku Anayasa Hukuku programına katılmış ve Erasmus staj programıyla Almanya'ya gitmiş. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi'nde insan hakları ve mülkiyet hukuku sertifika programlarına da katılmış. Video, hukuk fakültesini tercih edecek öğrencilere okuma ve araştırma sevgisi gerektiren bir bölüm olduğunu vurgulayarak sona eriyor.
- Kişisel Tanıtım ve Eğitim Geçmişi
- Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Gültekin Can Gökalp kendini tanıtıyor.
- 2011 yılında hazırlık eğitimiyle başlayıp lisans hayatına devam etmiş.
- Hukuk fakültesi birinci sınıfında yarı zamanlı olarak kütüphanede çalışmaya başlamış.
- 00:19Akademik Katkılar ve Uluslararası Deneyimler
- Özyeğin Üniversitesi Yayınları'nın "Delil ve İspat" adlı kitabında makale çevirisi ile katkıda bulunmuş.
- Özyeğin Üniversitesi ile Bochum Üniversitesi arasında karşılıklı Türk ve Alman hukuku anayasa hukuku programına katılmış.
- Erasmus staj programına başvurmuş ve Almanya'ya Bochum Üniversitesi'ne yaklaşık üç ay kalmış.
- 01:17Sertifika Programları ve Tavsiyeler
- Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin açtığı sertifika programlarına katılmış.
- Mezun olabilmek için en az dört sertifika almak gerekiyor, kendisi insan hakları ve mülkiyet hukuku konularında iki sertifika almış.
- Hukuk fakültesini tercih edeceklere çok fazla okumayı ve araştırmayı sevmeleri gerektiğini, ayrıca ilgi duydukları bölüme odaklanmaları gerektiğini tavsiye ediyor.