• Buradasın

    Kaplama Olgunluğu Testi Eğitim Videosu

    youtube.com/watch?v=59nl7Na_NfQ

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Frank Ratke adlı bir uzmanın kaplama olgunluğu testini adım adım gösterdiği bir eğitim içeriğidir. Uzman, şantiyede gerekli aletleri ve çantasıyla birlikte getirerek test sürecini detaylı şekilde anlatmaktadır.
    • Video, kaplama olgunluğu testinin nasıl yapılacağını göstermektedir. İç mekan iklimi ve zemin sıcaklığı ölçümü için gerekli aletlerin kullanımı, termal görüntüleme kamerasıyla en soğuk noktanın belirlenmesi, kapasitif test cihazı ile en ıslak noktanın bulunması ve örnek alınması gösterilmektedir. Ayrıca, örnek alınırken dikkat edilmesi gereken noktalar, örneklerin nasıl hazırlanacağı ve tartılması gibi teknik detaylar da paylaşılmaktadır.
    00:36Kaplama Olgunluğu Değerlendirmesi
    • Frank Ratke uzman olarak gelir ve şantiyede kaplama olgunluğunun değerlendirilmesini gerçekleştirir.
    • Kaplama olgunluğu için gerekli aletleri ve çantasını beraberinde getirir.
    • İç mekan iklimini belirlemek için higro termometreyi ve zemin termometresini odanın ortasına yerleştirin.
    01:25Termal Görüntüleme ve Nemli Noktaları Belirleme
    • Yerden ısıtma sistemi olan odada termal görüntüleme kamerası yardımıyla en soğuk ve dolayısıyla en nemli yeri bulabilirsiniz.
    • Termal kamerasının ekranında ısıtma kablolarının nereden geçtiğini görebilirsiniz.
    • Kapasitif test cihazı ile en ıslak noktayı belirleyebilir ve zemini ızgara formunda tarayarak tüm işaretlerden en yüksek değere sahip noktayı bulunabilirsiniz.
    03:03Test Örneği Alma Malzemeleri
    • Test örneği almak için elektrikli keski, katlanır metre, numune poşeti, numune kaşığı, fırça, eldiven ve ter bandı gereklidir.
    • Ter bandları ter damlaları ve nemli eller nedeniyle ortaya çıkabilecek tartışmaların önüne geçmek için kullanılır.
    • Numune malzemesini işaretlenen noktadan katman halinde bütün bir kesit olarak çıkarın ve şapka kalınlığını ölçün.
    04:01Numune Hazırlama ve Ölçüm
    • Numune malzemesini kırma çekici ile parçalayın ve maksimum kenar uzunluğu on milim olana kadar bu işlemi iki ila üç kez tekrarlayın.
    • İç mekan iklimi ve zemin sıcaklığı ölçüm sonuçlarını not edin.
    • Çimento şapı için elli gram, anhidrit şap için yüz gram numune gerekir.
    05:34Numune Tartma
    • Numune malzemesini mekanik bir terazi ile de hazırlayabilirsiniz.
    • Numune kabını sabitleyin ve sıfır noktasını ayarlayın.
    • Doğru okumayı elde etmek için güvenilir bir ölçüm sonucu gereklidir.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor