• Buradasın

    Kahramanmaraş Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Mehmet Akif Ersoy Ahmet Etkinlikleri

    youtube.com/watch?v=6YvwQzvJjKU

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Kahramanmaraş Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Ahmet etkinliklerini konu alıyor. Etkinlikte Oniki Şubat Belediye Başkanı Mahçiçek, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, Ensar Vakfı Başkanı Ali Maraşlıgil ve Oniki Şubat Belediye Başkan Yardımcısı Havva Ece Saygaz yer alıyor.
    • Videoda öncelikle Avustralya'daki Anzak heykelleri hakkında kısa bir anlatım yapılıyor, ardından Oniki Şubat Belediye Başkanı Mahçiçek'in üniversite öğrencilerine kitap hediye ettiği ve demokrasi hakkındaki görüşlerini paylaştığı bir konuşma yer alıyor. Mahçiçek, anayasada kurulan kurumların milletin iradesini kısıtladığını ve üniversite gençliğinin ülkenin geleceği olduğunu vurguluyor. Etkinlik, hediye takvimi ile son buluyor.
    00:01Avustralya'daki Anzaklar ve Türk-İngiliz İlişkileri
    • Avustralya'da İngilizlerin getirip savaştırdığı Anzaklar bulunuyor.
    • İngilizler Anzakları gezmeye getirmiş, Çanakkale'de Türklerle savaştırmışlar.
    • Türk insanları yaralı Anzakların yaralarını tamir ettirmiş, bu heykeller Avustralya'da Türk bayrağıyla sergileniyor.
    00:4412 Şubat Belediyesi Etkinliği
    • 12 Şubat Belediyesi, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Ahmet etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine safa hediye etti.
    • Programda öğrencilerin kitaplarını takdim eden Başkan Mahçiçek, tecrübelerini paylaşıp üniversite yıllarında karşılaştığı zorlukları aktardı.
    01:05Demokrasi ve Anayasa Hakkında Eleştiri
    • Konuşmacı, demokrasiyi eleştirerek anayasaya konulan bir hükümle milletin iradesinin sınırlı olduğunu belirtti.
    • Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay gibi kurumların milletin iradesinin ülkeyi yönetmesini engellemek için kurulduğunu iddia etti.
    • Gerçek demokrasi için milletin seçtiklerinin ülkeyi yönetmesi gerektiğini vurguladı.
    02:23Üniversite Gençliğine Yönelik Tavsiyeler
    • Başkan Mahçiçek, günümüzdeki üniversite gençliğini şanslı bulduğunu ve ülkenin geleceği onlar olduğunu ifade etti.
    • Ülkenin nitelikli insana, alanında en iyi olan insanlara ihtiyacı olduğunu belirtti.
    • Ülkenin çocuklarının özgüveni sağlam, kendini iyi ifade edebilen ve her alanda ülkeyi mükemmel temsil edebilecek nitelikte olması gerektiğini vurguladı.
    03:04Programın Sonu
    • İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, Ensar Vakfı Başkanı Ali Maraşlıgil ve 12 Şubat Belediye Başkan Yardımcısı Havva Ece Saygaz'ın da katıldığı program hediye takvimi ile son buldu.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor