Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Germencik Halk Eğitim Merkezi'nde başlayan istiridye mantarı yetiştiriciliği kursunu konu alıyor. Videoda Germencik Kaymakamı Ayhan İşık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Turan Dursun kursiyerleri ziyaret ediyor.
- Videoda istiridye mantarcılığının Germencik ilçesi için bir gelir kapısı olduğu vurgulanıyor ve bu işin yaygınlaştırılması ve daha geniş kesimlerin yapması gerektiği belirtiliyor. Kursiyerlerden Gülşah Özer ve İsmail Cerit, kendi deneyimlerini ve mantar yetiştiriciliğine başlama nedenlerini paylaşıyorlar. Gülşah Özer, kursta bilmediği yeni şeyler öğrendiğini, İsmail Cerit ise çiftçilikle uğraşan biri olarak ek gelir olarak mantar yetiştirmeye karar verdiğini anlatıyor.
- 00:03Germencik'te İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Kursu Başladı
- Germencik Halk Eğitim Merkezi'nde istiridye mantarı yetiştiriciliği kursu başladı.
- Germencik Kaymakamı Ayhan İşık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Turan Dursun kursiyerleri ziyaret etti.
- Kaymakam, istiridye mantarı yetiştiriciliğinin ilçe için bir gelir kapısı olduğunu ve bunun yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.
- 00:54Kursiyerlerin Görüşleri
- Kursiyerlerden Gülşah Özer, kendisinin de mata yetiştirmeye başladığını ve kursta bilmediği yeni şeyler öğrendiğini belirtti.
- İsmail Cerit, ilçede çiftçilikle uğraştığını ve ek gelir olması açısından mantar yetiştirmeye karar verdiğini dile getirdi.
- İsmail Cerit'e göre, pamukçuluk, buğday, mısır, incir ve zeytinle uğraşan çiftçilikle mantar yetiştiriciliği arasında yabancılık olmayacak.