Buradasın
Genç Bakış Programı: Kılıçdaroğlu ile Eğitim ve Türkiye Gündemi
youtube.com/watch?v=QTBoKGBvujkYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, "Genç Bakış" adlı bir televizyon programının son bölümüdür. Programda Kılıçdaroğlu, Mersin Toros Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelerek eğitim ve Türkiye gündemine dair görüşlerini paylaşıyor.
- Programın ilk bölümünde "dört artı dört" eğitim sistemi hakkında bir anket gerçekleştiriliyor ve öğrencilerin bu sisteme karşı tepkileri değerlendiriliyor. Ardından Kılıçdaroğlu, öğrencilerin kendisine verdiği karneye göre konu hakimiyeti, inandırıcılık, vizyonerlik, hitabet gücü, karizmatiklik, samimiyet ve giyim kuşam konularında değerlendiriliyor. Programın son bölümünde eğitim sistemi, öğretmenlerin durumu ve Türkiye'nin eğitim ihtiyacı üzerine konuşuluyor. Kılıçdaroğlu, öğretmenlerin toplumda önemli bir yere sahip olduğunu ve onlara daha fazla saygı gösterilmesi gerektiğini vurguluyor.
- Dört Artı Dört Sistemi Hakkında Anket
- Türkiye önümüzdeki öğretim yılında büyük eğitim değişiklikleriyle girecek, ancak dört artı dört sisteminin ne olduğu konusunda net bir bilgi yok.
- Eğitimlere yapılan anketlere göre Türkiye'de yüzde seksen'e yakın bir dört artı dört uygulanmasın, ertelensin diye fikir ortaya çıkmış.
- Programda izleyicilerden dört artı dört sistemi anlayıp anlamadıkları ve uygulamaya geçsin mi ertelensin mi diye görüşleri sorulmuş.
- 00:52Kılıçdaroğlu'nun Karne Değerlendirmesi
- Programda Kılıçdaroğlu'nun konuya hakimiyet, inandırıcılık, vizyonerlik, hitabet gücü, karizmatiklik, samimiyet ve giyim kuşam konularında karnesi değerlendirilmiş.
- Kılıçdaroğlu'nun karnesinde bazı alanlarda yıldızlı notlar, bazı alanlarda ise düşük notlar verilmiş.
- Kılıçdaroğlu, karnenin notlarının giderek arttığını ve bir sonraki seçimde de sandığa yansımış olacağını umduğunu belirtmiş.
- 02:54Mersin Toros Üniversitesi Ziyareti
- Mersin Toros Üniversitesi'nde öğrencilerin geleceğe heyecanla hazırlanması ve gelecek umutları ifade edilmiş.
- Kılıçdaroğlu, Toros Üniversitesi'nin önemli bir üniversite olacağını ve kısa sürede önemli mesafeler aldığını, bundan sonra daha da ciddi mesafeler alacağına inandığını belirtmiş.
- Üniversiteyi kuran insanların mal varlıklarını topluma adamış insanlar olduğu vurgulanmış.
- 04:20Eğitim ve Yargıçlar Hakkında Görüşler
- Eğitim Türkiye'nin stratejik alanı olarak tanımlanmış ve ne kadar çok eğitilmiş insan yetiştirebilirsek, demokrasimizin kalitesini ve etik değerleri yükseltmiş oluruz.
- Kılıçdaroğlu, kamuda yüksek ücret ödenmesi gereken üç meslek grubunu yargıçlar, maliyeciler ve öğretmenler olarak belirtmiş.
- Yargıçların toplumun vicdanını temsil ettiği, maliyecilerin parayı topladığı ve öğretmenlerin toplumun vefa borcu olduğu vurgulanmış.
- 05:57Öğretmenlerin Önemi
- Türkiye'de atanamayan öğretmenler ve aylık alan öğretmenler olduğu, bir öğretmene binaltıyüz lira civarında para ödenirken yoksulluk sınırının üçbin lira olduğu belirtilmiş.
- Öğretmeni rencide etmek toplumu rencide etmek demektir, öğretmenlere farklı bir duygu beslemeliyiz ve onları yüceltmeliyiz.
- Cumhuriyet'in ilk yıllarında öğretmenler protokolün en ön sırasındaydı, milletvekilleri maaş alamazken öğretmenler öncelikliydi.
- 09:06Programın Sonu
- Bu yayın döneminin son programı olarak Türkiye gündemine göz atılmış ve Eylül'den sonraki aylarda tekrar bir araya gelineceği belirtilmiş.
- Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin dört bir yanında programlar yapıldığı ve başbakan olunca bile programlara çıkarmaya devam edileceği vurgulanmış.