• Buradasın

    Derece Öğrencisi Enes ile YKS Hazırlık Röportajı

    youtube.com/watch?v=_hUPqZ-7yps

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Volkan'ın Derece öğrencisi Enes ile yaptığı bir röportajdır. Enes, 20175 HP 734 sıralama ve yerleştirme puanıyla Koç Vize'ye yerleşmiş, fizik olimpiyatlarında derece almış ve ilk yüz yerleştirme yapmış bir öğrencidir.
    • Röportajda Enes, 2024 tayfa sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik deneyimlerini paylaşıyor. Sınav hazırlık sürecini 12. sınıfın başında başlattığını, günlük 2-3 saat çalıştığını, kütüphanede çalışmanın avantajlarından ve defter tutmanın psikolojik faydalarından bahsediyor. Ayrıca sınav stratejileri, sosyal ve ders dengesini kurmanın önemi ve fizik olimpiyatları geçmişinin fizik okumayı tercih etmesindeki etkisi ele alınıyor.
    • Video, öğrencilerin kendi isteklerine göre meslek seçmelerinin önemini vurgulayarak sona eriyor ve Enes'in akademisyenlik ve araştırma yapmak istediğini belirtiyor.
    00:01Prokoch Akademi Tanıtımı
    • Volkan ve Enes, Prokoch Akademi ile röportaj yapıyor.
    • Prokoch Akademi, tamamı derece öğrencilerinden oluşan ve sınav konusunda tecrübeli koç kadrosuyla her sene binlerce öğrenciyi hedeflerine ulaştırıyor.
    • Yapay zeka destekli koçluk panelleri ile öğrencilerin her bir çalışmasının kazanım temelli analizi yapılıyor ve kişiye özel yol haritası belirleniyor.
    01:04Enes'in Sınav Sonuçları
    • Enes, Göksu Sayısal'da 20175 HP 734 sıralama yapmış ve olimpiyatlardan ilk puanı olduğu için yerleştirme puanı ilk yüz'e denk geliyor.
    • Sınav anında AYT biyoloji ile ilgili bazı sıkıntıları olmuş, dört AYT biyoloji ve üç TYT AYT fizik yanlış yapmış.
    • Olimpiyatın önemini anlamış ve bu ek puanlarla ilk yüz'e yerleşmiş.
    01:55Çalışma Süreci
    • Enes, 11. sınıfın sonuna kadar dersler dışında bir şey yapmadığını, 12. sınıfın ilk dönem konularını yaz tatilinde bitirdiğini belirtiyor.
    • 12. sınıfın başındaki netleri TYT'de 67,5 ile 70 arası, AYT'de 67 ile 70 arası kötü başlamamış.
    • 11. sınıfta eksik konu bırakmadığını, kimya ve matematik konularında eksik konu olmadığını vurguluyor.
    03:37Çalışma Rutini
    • Tam anlamıyla çalışmaya 12. sınıfın başında başlamış, olimpiyat takım seçme sınavı bittikten sonra Şubat'ın ortasında tam çalışmaya başlamış.
    • Şubat'tan Haziran'ın başına kadar okul dışında günde 2,5-3 saat çalışmış.
    • Okul sonrası kütüphanede çalışmayı tercih etmiş çünkü evdeki psikolojik ortamı (masanın yanında yatak) tercih etmemiş.
    06:08Verimli Çalışma Yöntemleri
    • Okul zamanında çözdüğü soruları soru hocasının önerisiyle deftere yazmış.
    • Kütüphaneye geldiğinde bugün ne yaptığını görebiliyor ve ona göre plan yapabiliyor.
    • Kütüphanede yaptıklarını da yazarak devreden önce kendini bugün ne yaptığını görmesini sağlıyor ve psikolojik açıdan rahatlatıyor.
    06:47Defter Tutmanın Önemi
    • Defter tutmak çok önemlidir, özellikle soruları çözerken yanlış yapılan soruları ve ilgili bilgileri not almak faydalıdır.
    • Defterde düzenli bir şekilde not almak, kişinin kendini motive etmesine ve bilgileri daha iyi hatırlamasına yardımcı olur.
    • Not almadan yapılan çalışmalar, zamanla unutulabilir ve kişinin kendini tanımadığı bir duruma düşebilir.
    07:40Sınav Sürecindeki Deneyimler
    • Konuşmacı, sınav sürecinde sosyallik dengesiyle çalışma dengesini iyi tutturduğunu ve bu durumun psikolojik olarak rahatlatıcı olduğunu belirtiyor.
    • Sosyal aktiviteleri derslerle birlikte yaparak, bir sene boyunca maraton gibi zorlu bir süreci daha kolay atlatabildiğini ifade ediyor.
    • Sınav anında en büyük pişmanlığı, AYT biyoloji sınavında dört yanlış yapması ve kontrol aşamalarında daha dikkatli olmamasıydı.
    11:12Zor Anlar ve Çözüm Yolları
    • Konuşmacı, YKS sürecinde voleybol oynarken sakatlanarak takım çalışmasını etkilediğini ve bir-iki hafta çalışamadığını anlatıyor.
    • Sakatlık sonrası kendini yıpratmamaya çalışarak kendine zaman verdi ve bu durumu aşmayı başardı.
    • Netlerde belirgin bir düşüş yaşandığında, denemeleri çözmeye devam etmek ve kendini yeniden denemek gerektiğini vurguluyor.
    13:10Meslek Seçimi ve Tavsiyeler
    • Konuşmacı, Koç Üniversitesi Fizik bölümünü seçmesinin en büyük sebebinin olimpiyat geçmişinin olması ve fiziğe olan merakı olduğunu belirtiyor.
    • Akademisyenlik ve araştırmalarda görev almak isteyen konuşmacı, yanında bir mühendislik bölümü de okumak istediğini ifade ediyor.
    • Konuşmacı, kendi istediği mesleği yapmanın en önemli olduğunu ve bu sayede kişinin o alanda ilerleyebileceğini vurguluyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor