Buradasın
Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Güneş Enerjisi Santrali Kurulumu
youtube.com/watch?v=MG8HAmshZiYYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen güneş enerjisi santrali kurulumunu belgeleyen bir haber formatındadır.
- Videoda, "Engelleri Güneşle Aşıyoruz" projesi kapsamında merkeze kurulan 246 kilowatt gücünde güneş panellerinin montajı gösterilmektedir. Sistem, yıllık 400 bin kilowatt saat enerji üretmeyi hedeflemekte ve elde edilen tasarrufun okul yararına sosyal projelerde kullanılacağı belirtilmektedir. Ayrıca merkezin 14 bin metrekarelik kapalı alanda 48 derslik, 13 atölye, konferans salonu, yemek salonu, 86 yatak kapasiteli otel ve olimpik yüzme havuzu bulunduğu ve 572 öğrenciye hizmet verdiği bilgisi paylaşılmaktadır.
- 00:05Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Güneş Enerjisi Projesi
- Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi, "Engelleri Güneşle Aşıyoruz" projesiyle kendi elektriğini üretecek.
- Merkeze 246 kilowatt gücünde yıllık 400 bin kilowatt saat enerji üretecek güneş panelleri kuruluyor.
- Proje, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçiriliyor.
- 00:29Projenin Amacı ve Faydaları
- Güneş enerji santrali ile merkez kendi elektriğini üretip tasarruf edecek.
- Elde edilen tasarruf okul yararına gerçekleşecek sosyal projelerde kullanılacak.
- Bina çatısına güneş panellerinin montajı başladı ve sistemin çalışmasıyla yıllık 400 bin kilowatt saat enerji üretmek hedefleniyor.
- 00:56Merkezin Özellikleri
- 14 bin metrekarelik kapalı alanda 48 derslik, 13 atölye, konferans salonu, yemek salonu, 86 yatak kapasiteli otel ve olimpik yüzme havuzu bulunuyor.
- Merkezde 572 öğrenci eğitim görüyor.
- Santral, binanın öz tüketimini yeterli seviyede karşılayacak ve yeterli kalmadığı zaman dilimlerinde elektrik şebekesinden tüketim karşılanacak.