Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir öğretmenin 3. sınıf matematik kitabındaki 143. sayfadaki problemleri çözdüğü eğitim içeriğidir.
- Videoda öğretmen, kitabın 143. sayfasındaki problemleri adım adım çözmektedir. Çözülen problemler arasında kitap okuma süresi hesaplama, limon fiyatları, misket paylaşımı, defter alımı ve peynir satışından kazanılan para gibi günlük hayattan örnekler bulunmaktadır. Her problem için gerekli hesaplamalar ve çözüm yöntemleri detaylı olarak anlatılmaktadır. Video, öğrencilerin ödevlerini yaptıktan sonra kontrol amaçlı izlemeleri için hazırlanmıştır.
- Giriş ve Kanal Bilgileri
- Video, 3. sınıf matematik kitabı 143. sayfadaki "Öğrendiklerimizi Uygulayalım" bölümünü çözmeyi amaçlıyor.
- Öğrenciler ödevlerini yaptıktan sonra videoyu kontrol amaçlı izlemeleri öneriliyor.
- İzleyiciler kanala abone olabilir, videoları beğenebilir ve sosyal medyada paylaşabilir.
- 00:33Bölme İşlemi Problemleri
- Yağız 97 sayfalık kitabın 22 sayfasını okudu, kalanını günde 5 sayfa okuyarak bitirmek istiyor ve kitabı 15 günde bitirir.
- 7 kilogram limon 35 TL ise, 9 kilogram limon almak için 45 TL ödenmelidir.
- Ahmet'in 45, Kadir'in 15 ve Ali'nin 24 misketi var, hepsini birleştirip eşit sayıda paylaşırlarsa her birine 28 bilye düşer.
- 03:50Bölme İşlemi Uygulamaları
- Zeki 80 TL'sinin 20 TL'sini harcadı, geriye kalan parasıyla tanesi 10 TL olan defterlerden 6 tane alabilir.
- Bir markette 10 kilogram peynir 90 TL'ye alınıp 1 kilogramı 15 TL'ye satılıyor, bir kilogram peynirde 6 TL kazanılır.
- 60 yumurta 10'arlı kolileyen market sahibine 6 koli gerekir.