Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir oyuncu ile yapılan röportajı içermektedir. Röportajda oyuncu, "Hükümet Kadın" adlı yeni filmi hakkında bilgi vermektedir.
- Röportajda oyuncu, filmdeki Hate karakterini canlandırdığını ve bu karakterin Güneydoğu'nun ilk kadın belediye başkanı olan bir babaannesinin hikayesini anlattığını belirtiyor. Film, 1956-1960 yılları arasında geçen ve 1960 ihtilali ile sona eren bir hikayeyi konu alıyor. Oyuncu, filmi politik bir film olarak nitelendirmeyi reddediyor ve hikayenin kendisi için önemli olduğunu vurguluyor. Ayrıca Güneydoğu'daki yeni süreç hakkında görüşlerini paylaşarak, oradaki insanların barış için umutlu olduğunu belirtiyor.
- Senaryo Teklifi ve Babaannenin Hikayesi
- Konuşmacı, babaannesinin 1956-1960 yılları arasında Güneydoğu'nun ilk kadın belediye başkanı olduğunu ve okuma yazma bilmeden senaryo yazmasını istediğini anlatıyor.
- Konuşmacı, "Eyvah Eyvah", "Firuze", "Vizontele", "City Ana" ve "Bir Demet Tiyatro" gibi unutulmaz karakterler yaratmış.
- Konuşmacı, "Hükümet Kadın" filminde oynadığı rolü çok severek ve benimseyerek oynadığını belirtiyor.
- 01:59Kadın Rollerinin Zorluğu ve Film Kadrosu
- Konuşmacı, kadın rollerin zor yazıldığı ve kadın hikayelerinin zor üretildiğinden şikayet edildiğini, bu durumun sadece Türkiye'de değil dünyada da olduğunu belirtiyor.
- Konuşmacı, filmde kendisiyle oynamak isteyen tüm oyuncu kadrosuna teşekkür ediyor ve filmde çok değerli oyuncular ve konuk oyuncular olduğunu söylüyor.
- Konuşmacı, "kadın filmi" ifadesinin kendisine tatlı gelmediğini, ancak filmde kadın odaklı bir hikaye olduğunu ve oyunculukların bütünlük sağladığını belirtiyor.
- 03:32Filmin Politik Boyutu
- Konuşmacı, "Hükümet Kadın" filminin politik bir film olmadığını, sadece Sermiyan'ın babaannesinin belediye başkanı olması ve 1960 ihtilali ile sona eren üç buçuk-dört yıllık bir hikaye olduğunu belirtiyor.
- Konuşmacı, politik bir filmde oynamak için önemli olanın hikaye olduğunu, karaktere inanırsa politik bir filmin içinde anlatılan hikayeye katılmak istediğini söylüyor.
- Konuşmacı, Güneydoğu'dan geldiğini ve oradaki insanların büyük bir umutla barış istediğini, yorulmuş olduklarını ve umutlu olduklarını belirtiyor.