Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- "Dört Teker Muhabbetler" kanalından bir sunucu tarafından hazırlanan bu video, Türkiye'nin yerli otomobil projesi hakkında kapsamlı bilgiler sunmaktadır.
- Video, 27 Aralık 2019'da Gebze'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde tanıtılan yerli otomobil projesinin ortak girişim grubu (TOGG) ve beş ana şirketi hakkında bilgiler vererek başlıyor. Ardından aracın teknik özellikleri, motor seçenekleri, şarj süresi, menzili ve iç mekan tasarımı detaylı şekilde anlatılıyor. Ayrıca 2022 yılında üretimine başlanacak olan yerli otomobilin beş farklı modeli ve 2021'de tamamlanacak olan 22 milyar TL'lik yatırım ile 4323 kişinin istihdam edileceği fabrika projesi hakkında bilgiler veriliyor.
- Videoda ayrıca aracın holografik asistan sistemi, elektrikli özellikleri, Pininfarina ile yapılan işbirliği ve fikri mülkiyet haklarının Türkiye'ye ait olması gibi önemli detaylar da paylaşılıyor. Türkiye'nin 60 yıldan sonra yerli otomobil üretimine başlaması ve bu projenin Devrim araçları projesinin devamı niteliğinde olduğu vurgulanıyor.
- Yerli Otomobil Projesi Hakkında Genel Bilgiler
- Türkiye'nin otomobili projesi, Ortak Girişim Grubu (TOGG) tarafından üstlenilmiş olup, üretim süreçlerinden pazarlanmasına kadar Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding beş ana şirket sorumludur.
- Yerli otomobilin fiyatı hakkında 40-50 bin TL gibi rakamlar söylense de, Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, iki yıl sonrası için fiyat vermenin uygun olmayacağından bahsetmiştir.
- Aracın tüm fotoğrafları paylaşılmış olup, uçtan uça kocaman bir ön panelde sürücü ve yolcu için ayrı ekranlar ve ortada genel kumanda paneli bulunmaktadır.
- 02:12Tasarım ve İşbirliği
- Türk savunma sanayinde son dönemlerde ciddi bir ivme var ve bu ivmede Türk mühendislerinin payı çok büyük; milli helikopteri planlayan ve modelleyen Türk mühendisler aynı zamanda bu otomobil içinde çalışmıştır.
- Pininfarina firması ile çalışılması eleştirilse de, her otomobil geliştirilirken bir tasarım firması ile çalışılması normaldir ve Türkiye sadece Pininfarina'yı seçmiştir.
- Fikri mülkiyet hakkı Türkiye'ye aittir; aracın markası ve lisansı Türkiye'ye aittir.
- 03:29Üretim Kapasitesi ve Hedefler
- Bursa, Kocaeli ve Eskişehir'de birçok otomobil firması ve marka bulunmakta olup, Türkiye bu araçları üretebilecek kapasiteye sahiptir.
- Önemli olan kendi markamızı ve lisansımızı oluşturabilmek ve bunu dünyaya pazarlayabilmektir.
- 2021'in ortalarına doğru aracın nihai markası oluşacak ve 2023'te piyasaya sürülecektir.
- 04:19Teknik Özellikler
- SUV modelinin 2800 mm aks uzunluğu ve 1650 mm yüksekliği olduğu bilgisi verilmiştir.
- İlk etapta SUV ve sedan olarak üretilecek olan otomobil, 200 beygir ve 400 beygirlik iki adet motor seçeneğine sahip olacak.
- Yerli otomobil 30 dakikanın altında bir sürede %80 civarında doluluğa sahip olacak ve 300-500 kilometre menzili olan iki ayrı model olacak.
- 05:11Performans ve Güvenlik
- 200 beygir güç ile 7,60 saniyede 0-100 km hıza ulaşabiliyor, 400 beygir gücündeki model ise 4,80 saniyede 0-100 km'ye ulaşabiliyor.
- Yerli otomobilin hedefi Euro NCAP testlerinden beş yıldızla geçmek ve bu sebeple güçlendirilmiş bir yapıya sahip olacak.
- Aracın ana şasesi %30'dan fazla burulma direncine sahip olacak ve geri kazanımlı frenleme sistemi bulunacak.
- 07:33İç Mekan ve Konfor
- Yerli otomobilin iç dizaynında boydan boya bir ekran bulunmakta olup, sürücünün olduğu kadar yolcuların da ihtiyaç duyabileceği bilgilerin gösterildiği ekran günümüzün modern çizgileri ile uyuşuyor.
- Sürücü odaklı kokpit tasarımı, üç kollu deri kaplı direksiyon simidi, yüksek malzeme ve işçilik kalitesi, geniş hoparlör ve müzik sistemi, mavi LED iç aydınlatma ışıkları gibi detaylar bulunmaktadır.
- Aracın maksimum hızı 180 km/s ile sınırlandırıldığı söylenmektedir.
- 08:42Holografik Asistan Teknolojisi
- Holografik asistan, dünyada hiçbir modelde uygulanmadığı söylenen, sadece ilk defa yerli araçta kullanılacak bir teknolojidir.
- Holografik asistan, iki boyutlu grafik ekranlarının yerini üç boyuta bırakarak araç içi deneyimi değiştirmektedir.
- Araç sürekli olarak merkeze 4G, 5G vasıtasıyla bağlı olacak ve tüm güncellemeleri internet üzerinden sağlanacaktır.
- 09:45Yerli Otomobil Fabrikası ve İstihdam
- Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılacak fabrika için 22 milyar TL yatırım yapılması düşünülmektedir.
- Yerli otomobil tesisinde 4.323 kişi istihdam edilecek ve bunların 300'ü nitelikli personel olacak.
- 10:01Yerli Otomobil Tarihi ve Gelecek
- Devrim araçları, yerli otomobil heyecanının ilk başladığı nokta olup, 60 küsur yıl öncesi bir projedir.
- 2022 yılında üretimine başlanacak olan yerli otomobilin ilk etapta C-SUV, C-Sedan, C-Hatchback, B-SUV ve B-MPV şeklinde beş modeli olacak.
- İlk 15 yıllık süreçte 22 milyar TL'lik yatırım yapılması planlanıyor ve fabrika 2021'de tamamlanacak, ilk araç 2022 yılında banttan indirilecek.