• Buradasın

    Türkiye'deki Otomobil Piyasası ve Elektrikli Araçlar Üzerine Röportaj

    youtube.com/watch?v=kJAXHyU11rw

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, otomotiv gazetecisi ve yazarı Emre Öz Peynirci ile Murat arasında geçen bir röportajdır. Konuşmacılar yıllardır otomobil sektörünü izleyen ve binlerce araç test etmiş uzmanlar olarak bilgilerini paylaşmaktadır.
    • Röportajda öncelikle BYD markasının Türkiye'deki yatırım planları ve elektrikli otomobil pazarındaki etkisi ele alınmaktadır. Ardından Türkiye'deki otomobil fiyatları, özellikle elektrikli araçların gelecekteki fiyat tahminleri ve şarj altyapısı hakkında bilgiler verilmektedir. Son bölümde ise Ferrari, Lamborghini, Porsche gibi lüks markalar ile Nissan, Honda, Citroen, Peugeot, Toyota ve Ford gibi daha yaygın kullanılan markalar karşılaştırılmaktadır.
    • Konuşmacılar, BYD'nin 2026'da üretim yapacağı, ancak bu süre zarfında Çin'den elektrikli ve hibrit otomobil ithal edeceği ve bu araçların %10 ÖTV ile satılacağı bilgisini paylaşırken, elektrikli araçların gelecekteki fiyat tahminleri ve Türkiye'deki şarj altyapısı hakkında da detaylı bilgiler vermektedir.
    00:36BYD'nin Türkiye'deki Yatırım Hikayesi
    • BYD, dünyanın en çok elektrikli ve şarj edilebilir hibrit üreten ve satan markası durumunda olup, bu başarıyı on yıl gibi kısa sürede elde etmiştir.
    • Türkiye'de 1997'den bu yana doğrudan yabancı otomotiv yatırımı gelmemiş, ancak BYD'nin yatırımı için ciddi teşvikler verilmiştir.
    • BYD, 2026 sonunda üretim başlayacak ve 2026-2029 yılları arasında Çin'den %10 ve %30 ÖTV ile elektrikli ve hibrit otomobil ithal edecektir.
    01:59BYD'nin Türkiye'deki Avantajları
    • BYD'nin Türkiye Genel Müdürü, üç yıl içinde ilk üç markadan biri olacaklarını açıklamış ve bu da yüz binden fazla ithal otomobil satılacağını göstermektedir.
    • BYD'nin Çin'de üretilen araçları gümrükten muaf olunca ve ÖTV'de indirim yapılınca %10 fiyat avantajı sağlayacaktır.
    • BYD'nin elektrikli araçları %10 ÖTV ile, hibritleri ise %30 ÖTV ile gelecektir.
    02:48BYD'nin Fiyat Avantajları ve Pazar Stratejisi
    • BYD'nin elektrikli araçları bir milyonun altında, hibritleri ise 800-900 bin TL civarında satışa sunulacaktır.
    • BYD şu anda Türkiye'de D sınıfındaki bir SUV ve C sınıfında bir elektrikli araç satmaktadır.
    • BYD'nin Türkiye'deki elini güçlendirecek pazarlıklar yapılmış olup, üretim yapana kadar yüz bin civarında araç ithal edilecektir.
    04:12Elektrikli Araç Fiyatları ve Teşvikler
    • Türkiye'de satılan elektrikli araçların fiyatları 1.300 bin lira civarında olup, teşviklerden yararlanınca 1.000 bin lira civarına düşecek.
    • C-Go gibi küçük elektrikli araçların menzili 500 kilometre civarında olup, Ağustos sonunda gelecek ve gümrük muafiyetli olacağı için %50 vergiden kurtulacaklar.
    • Şu anda satılan CEO elektrikli araç 2.200 bin lira civarında olup, %10 ÖTV'ye giriyor ve 1.400 bin lira civarına düşebilir.
    05:13Otomotiv Sektöründeki Değişimler
    • Sanayici derneği bu araçları niş bir kesim için hitap ediyor diyor, ancak bu piyasayı alt ve üst edecek.
    • Mevzuat değişikliği yapıldı ve üretilen araçların %20'si gümrük vergisinden muaf getirilebiliyordu, ancak bu değişiklik itiraz edildi.
    • Matrak güncellemesi yapılması gerekiyor ki yerli otomobiller %80 ÖTV'den başlarken, Çin'den ithal edilecek otomobiller %10-30 ÖTV'ye giriyor.
    06:19Yerli Otomobillerin Yerlilik Payı
    • Türkiye'de şu anda yerlilik payı oranı en yüksek otomobilde Hyundai %55 civarında, Toyota ise %150'lerde.
    • Ticari araçlarda yerlilik payı daha yüksek olup %160-165 civarında.
    • Cumhurbaşkanı "herkesin ulaşabileceği bir otomobil geliyor" demiş, ancak C-SUV ile başlamak yerine küçük bir araçla başlamalıydı.
    07:01Tok'un Performansı ve Gelecek
    • Geçen seneki ivme bu yıl düştü, Ziraat Bankası'nın 800 bin liralık sıfır faiz kampanyası son dönemde hareketlenmişti.
    • İlk altı ay sonunda 13 bin araç satılmış, bu yılki hedef 70 bin adetlik üretimde olmasına rağmen, geçen senenin üzerinde 20-25 bin civarında kapatacaklar görünüyor.
    • Tok için bu rakam iyi değil, bir an önce küçük ve ulaşılabilir bir elektrikli otomobile dönmeleri gerekiyor.
    07:50Fabrika Yatırımları ve İkinci El Fiyatları
    • Fabrikalar kurulmuşsa 300-400 milyon Euro civarında bir yatırım gerekiyor, en son Türkiye'de Renault Duster üretilmeye başlandı ve Bursa'da 400 milyon Euro'luk bir yatırım yapıldı.
    • İkinci el fiyatları tamamen sıfıra endeksli olduğu için son dönemde artmadı, Eylül'den bu yana ikinci el satışları düşüyor.
    • Temmuz ayında 100 bin yakın sıfır otomobil ve hafif ticari satılmış, şirketlerin stoklarını ikinci el olarak piyasaya sunacakları için ikinci el fiyatları Eylül sonu-Ekim gibi normale dönmeye başlayacak.
    09:21Elektrikli Araç Avantajları
    • Elektrikli otomobil kullandıktan sonra torku ve gücü hissettikten sonra diğer otomobiller yavan geliyor, özellikle 0-100 hızlanması inanılmaz.
    • Evde normal şebeke elektriği ile gece şarj edildiğinde sabaha kadar doluyor ve 140-150 liraya 500 kilometre menzil yapılabiliyor.
    • Türkiye ekonomisi için elektrikli araçlar cazip, çünkü petrol ithal eden bir ülkeyiz ve devletin bunu desteklemesi gerekiyor.
    10:33Şarj Altyapısı ve Araç Tercihleri
    • Uzun yolda şarj altyapısı gelişti, İstanbul-Bodrum gibi yerlerde şarj istasyonları bulunuyor.
    • Türkiye genelinde şarj altyapısı hızla gelişiyor, üstü açık şarj istasyonları çevrelerinde hiçbir şey yok.
    • Konuşmacı sınırsız bütçeyle garajına Porsche 911, Mercedes G-Wagon elektrikli, Audi A6, V60, V90 Cross Country ve Porsche Macan elektrikli gibi araçları koyacağını belirtiyor.
    13:02Otomobil Tercihleri
    • Konuşmacı, yaşının getirdiği bir durum nedeniyle Volvo tercih ettiğini, genç olsaydı Alfa Romeo seçeceğini belirtiyor.
    • Ferrari ve Lamborghini'yi çok tercih etmediğini, ikisinin de dikkat çeken ancak alçak otomobiller olduğunu söylüyor.
    • Ferrari'nin sportif ve üstü açık modellerini hoş bulduğunu, Lamborghini'nin tasarım olarak kendisine hitap etmediğini ifade ediyor.
    13:52Otomobil Markaları Hakkında Bilgiler
    • Bugatti'nin bir zirve olduğunu ve başka bir evrende olduğunu belirtiyor.
    • Toyota'nın dünyanın en çok satan otomobili olduğunu, Ford'un ise Amerika'daki ve Avrupa'daki versiyonlarının farklı olduğunu söylüyor.
    • Konuşmacı, Emre'den aldığı muhteşem bilgiler için teşekkür ediyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor