Buradasın
Adana Araba Pazarı İncelemesi ve İkinci El Otomobil Piyasası Analizi
youtube.com/watch?v=QejmxprfHWAYapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- "Oto Pazarı" kanalından bir otomobil uzmanının Adana'daki araba pazarını tanıttığı ve ikinci el otomobil piyasasını analiz ettiği bir inceleme videosu.
- Videoda öncelikle Adana'daki Seyhan'daki galericiler sitesindeki ikinci el araçlar detaylı olarak inceleniyor. Renault Clio, Megane, Toyota Corolla, Ford Focus, Ford Fiesta, Toyota Auris, Egea, Symbol, Siena, Corsa, Ford Escort, Volkswagen Jetta ve Volkswagen E46 gibi çeşitli marka ve model araçlar için model yılı, kilometre sayısı, donanım özellikleri, fiyat bilgileri ve aracın durumu hakkında yorumlar yapılıyor.
- Videoda ayrıca otomobil fiyatlarındaki dengesizlik ele alınıyor. Yeni otomobillerin fiyatının enflasyona bağlı olarak yükseldiği, ancak eski otomobillerin fiyatının sabit kalacağı veya çok az düşeceği anlatılıyor. Toyota gibi markaların yeni modellerde yaptığı yüksek zamların eski otomobillerin fiyatlarını nasıl etkileyeceği açıklanıyor ve otomobil alırken piyasa beklentilerinden bağımsız hareket etmenin önemi vurgulanıyor.
- 00:01Adana Araba Pazarı Tanıtımı
- 7 Nisan 2024 Pazar günü Adana Araba Pazarı'nda çekim yapılıyor.
- Adana Araba Pazarı Seyhan'daki Galericiler Sitesi'nde pazar günleri öğlen saatlerine kadar aktif.
- 00:29Renault Clio 2 İncelemesi
- 2000 model Clio 2'nin 16'sı, iki hava yastığı, ABS, klima, cam otomatiği, sıralı LPG ve boyasız durumda.
- Fiyatı yaklaşık 299-300 bin lira arasında.
- Boyasız olmasına rağmen boyası iyi durumda ve muhtemelen kapalı alanda muhafaza edilmiştir.
- 01:01Renault Megane Karşılaştırması
- Megane 2018 model 1.5 dizel Touch donanım, otomatik şanzıman, üç parça çizik ve boyası mevcut.
- Fiyatı 835 bin lira.
- Megane performans ve bagaj genişliği açısından başarılı, uzun vadede Toyota daha karlı ve güven hissiyatı veriyor.
- 02:17Toyota Corolla İncelemesi
- 2016 model 1.33 başlangıç Life donanımı, 313 bin kilometrede benzin-LPG'li orijinal durumda.
- Fiyatı 635 bin lira.
- Life donanım klimada hava yastığı gibi temel donanımları barındırıyor ve 139 beygir gücünde.
- 02:58Renault Symbol İncelemesi
- İkinci nesil Symbol ticari çıkması olmasına rağmen dışarıdan ticari görünmüyor.
- 2011 model 1.20 benzinli-LPG'li, klima, hidrolik direksiyon, merkezi kilit ve A'dan Z'ye bakımlı.
- Fiyatı 297.500 lira, boyası düzgün yapılmış ve muayenesi yeni.
- 03:08Ticari Çıkması Otomobillerin Avantajları ve Dezavantajları
- Ticari çıkması otomobillerin en büyük avantajı fiyattır, genellikle kendisinden 5-6 yaş daha genç olan ya da bir sonraki jenerasyonunun fiyatına alınabilir.
- Ticari çıkması otomobillerin kilometresi orijinal olmayabilir ve yüksek kilometreler yapmış olabilir.
- Kullanım süreniz zarfında masraflarla karşılaşabilirsiniz.
- 04:25Ford Fiesta İncelemesi
- 2010 model Fiesta 260 bin kilometrede, üç boyası ve bir değişeni var.
- Fiyatı 429 bin lira.
- İçinde kocaman bir ekran ve dijital klima bulunuyor.
- 04:52Ford Focus İncelemesi
- 2018 model 1.6 dizel, 98 bin kilometrede, hatasız ve boyasız durumda.
- Fiyatı 685 bin lira, şık ve bakımlı duruyor.
- Koltuk kılıfı kaplaması yaptırılmış ve direksiyon koltuklarında kaplama var.
- 05:33Ford Focus İncelemesi (Devam)
- Bir çamurluğu değişmiş, iki parçaya üç parça boyası var ve otomatik şanzıman, sunrooflu.
- Fiyatı 480 bin lira, camları orijinal, Sony ses sistemi ve multimedyası var.
- Kapı hissiyatı harika ve lastikleri yeni durumda.
- 06:32Ford Focus İncelemesi (Son)
- Bel altında beş parça boyası var ve hasar kaydı var.
- Fiyatı 380 bin lira, 250 bin kilometrede sunrooflu.
- Boyası iyi yapılmış, ahşap görünümlü malzemesi şık bir hava katıyor ve koltukları pırıl pırıl.
- 07:22Ford Focus İncelemesi (Son) (Devam)
- Tampondaki çeki ve demir kapağı yok ama boyası, çizgileri ve hatları düzgün.
- 2004 model, 1450 klima, iki hava yastığı, ABS, sunroof, double ekran ve dört cam otomatiği var.
- Fiyatı 350 bin lira, dışarıdan gösterişli ve bakımlı duruyor.
- 08:25Toyota Auris İncelemesi
- 2007 model dizel otomatik, 418 bin lira fiyat yazılmış.
- Hatasız, tavanın, bagajın ve iki kapının boya yok, hasar kaydı 6 bin lira.
- Yarı otomatik şanzımanlı, ön camda çatlak var ve içi yaşıyla kıyasla oldukça temiz.
- 09:13Toyota Auris ve Egea İncelemesi
- Toyota Auris, B segmentinde olmasına rağmen C segmentindeki ağır işlerden daha fazla ilgi görüp daha yüksek fiyatlara satılıyor.
- Yarı otomatik Auris'ler, hem daha oturaklı hem de konforlu bir otomobil olup, Toyota Corolla'nın bir versiyonu olarak değerlendirilebilir.
- Egea 2020 model, 13 dizeli, 118 bin kilometrede, hatasız ve boyasız olarak 688 bin lira fiyatla satılıyor.
- 10:12Clio ve Şirket Araçları
- Clio 5, İstanbul plakalı, 1.0 TC turbolu, hatasız, 152 bin kilometrede, 4 yaşında ve 745 bin lira fiyatla satılıyor.
- Şirket araçları genellikle düzenli servis bakımları aksatılmadan yapılmış olabilir, ancak sahiplik kavramı olmadığı için kötü kullanılmış olabilir.
- 10:58Symbol ve Siena İncelemesi
- Symbol, 2017 model, 211 kilometrede, 449 bin lira fiyatla satılıyor, kaput ve yanlarda üç boya var, bagaj değişmiş ve trameri 10 bin lira.
- Siena, 1999 model, 350 bin kilometrede, ağır hasar kayıtlı, 229 bin lira fiyatla satılıyor ve 229 bin liralık fiyatı avantaj sağlıyor.
- 12:24Corsa ve Escort İncelemesi
- Corsa, 2011 model, 1.40, 200 bin kilometrede, 525 bin lira fiyatla satılıyor, bir buçuk parça boya var ve bagaj boyalı.
- Escort, 170 bin kilometrede, klima yok, 210 bin lira fiyatla satılıyor ve 185 bin liraya düşürülecek.
- 14:27Jetta ve E46 İncelemesi
- Jetta, 2008 model, 235 bin kilometrede, 580 bin lira fiyatla satılıyor, bir parça boyalı ve benzin-LPG'li.
- E46, 25 yaşını geçmiş bir otomobil olsa da hala yakışıklı ve karizmatik duruyor, jantları çok yakışmış ve boyası düzleri net.
- 15:56E46 0.5 İncelemesi
- E46, 2005 model, 181 bin kilometrede, 325 bin lira fiyatla satılıyor, 1.5 dizeli ve 4 bin lira hasar kaydı var.
- Araçta dışarıdan görülen tek kusur, topun birinin değişmiş olması ve soluk durması.
- 16:34Otomobil Piyasası ve Fiyat Dengesi
- Yeni otomobillerin fiyat yükselmesi enflasyona bağlı olup, özellikle üç yaşına kadar olan otomobillerin fiyatı yükselmeye devam edecektir.
- Piyasada yeni otomobiller eski otomobillere kıyasla daha uygun fiyatlarla satılırken, eski otomobillerin fiyatı yüksek kalıyordu.
- Otomobil fiyatları yükseldikten sonra genç otomobillerde biraz düşme oldu, ancak eski otomobil sahipleri fiyatlarının düştüğünü kabul etmek istemedi.
- 17:39Piyasadaki Olumsuz Değişim
- Piyasada durum olumsuzlaşıyor; sıfır otomobiller normalde %1-5 zam yapması gerekenken, Toyota yaklaşık 200 bin lira zam yaptı.
- Volkswagen gibi markalar da Nisan ayında iyi zamlar yaptı, bu zamlar genç otomobillerin fiyatını olması gerekenden fazla yükseltecektir.
- Eski otomobillerin fiyatı sabit kalacaktır, çünkü yeni otomobillerin fiyatı yükselecek.
- 18:50Toyota Corolla Örneği ve Tavsiyeler
- 2013-2014 model iyi durumdaki Toyota Corollalar için 850 bin lira fiyatları isteniyordu, ancak sıfırları 1,5-1,1 milyon liraya satılırken bu fiyatlar satılmıyordu.
- Sıfır fiyatları 1,350 bin liraya çıktığında, eski otomobillerin fiyatı da makul düşecek ve belki 850 bin liradan 900 bin liraya çıkartılacak.
- Otomobil alırken piyasa beklentilerinden bağımsız olunmalı, iki yıl kullanıldıktan sonra fiyat dengelenecektir; yatırım yerine ulaşım aracı olarak düşünülmelidir.