• Buradasın

    YemekKültürü

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Anadolu Üniversitesi yemek sosyolojisi dersinde hangi konular işlenir?

    Anadolu Üniversitesi'nde "Yemek Sosyolojisi" dersinde işlenen bazı konular şunlardır: Yemek çalışmalarının tarihsel gelişimi. Yemeğe ilişkin kuramsal perspektifler. Uygarlaşma ve yemek kültürü. Yemek, mutfak ve kültür; yemek ve küreselleşme. Bir meta olarak yemek. Şekerin antropolojisi ve yemek kültürü. Kahvenin ve çikolatanın acı tarihi. Sağlıklı beslenme ve yemek; beden ve yemek ilişkisi. Dışarıda yemek sosyolojisi. Toplumsal sınıf, eşitsizlikler ve yemek; yemek ve ulusal kimlik. Bir mekân olarak mutfak; mutfak sosyolojisi. Yemek hareketleri; etin ve et yemenin toplumsal kökenleri: veganlık.

    Çöp Şiş Sanati'nin sahibi kim?

    Çöp şiş sanatının sahibi olarak Mehmet Kaya bilinmektedir.