• Buradasın

    Anadolu Üniversitesi yemek sosyolojisi dersinde hangi konular işlenir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Anadolu Üniversitesi'nde "Yemek Sosyolojisi" dersinde işlenen bazı konular şunlardır:
    • Yemek çalışmalarının tarihsel gelişimi 1.
    • Yemeğe ilişkin kuramsal perspektifler 1.
    • Uygarlaşma ve yemek kültürü 1.
    • Yemek, mutfak ve kültür; yemek ve küreselleşme 1.
    • Bir meta olarak yemek 1.
    • Şekerin antropolojisi ve yemek kültürü 1.
    • Kahvenin ve çikolatanın acı tarihi 1.
    • Sağlıklı beslenme ve yemek; beden ve yemek ilişkisi 1.
    • Dışarıda yemek sosyolojisi 1.
    • Toplumsal sınıf, eşitsizlikler ve yemek; yemek ve ulusal kimlik 1.
    • Bir mekân olarak mutfak; mutfak sosyolojisi 1.
    • Yemek hareketleri; etin ve et yemenin toplumsal kökenleri: veganlık 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yemek Sosyolojisi AÖF ders notları nelerdir?

    Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Yemek Sosyolojisi ders notları aşağıdaki kaynaklardan temin edilebilir: 1. Açıköğretim.net.tr: "Gastronomi ve Medya" dersinin 8. ünitesi, yemek sosyolojisi ile ilgili özet bilgiler içermektedir. 2. Aofanadolu.com: Yemek sosyolojisi ders notları PDF formatında, detaylı konu anlatımları ve çıkmış sorularla birlikte sunulmaktadır. 3. Sosyologer.com: Yemek sosyolojisinin tanımı, yemeğe sosyolojik yaklaşımlar ve yemek tüketiminin toplumsal boyutları hakkında bilgiler bulunmaktadır. 4. Anadolu.edu.tr: Yemek sosyolojisi dersinin içeriği, üniteler ve konular hakkında bilgi veren bir kaynaktır.