30 Ocak, Dünya Kruvasan Günü olarak kutlanır çünkü kruvasan, Fransız mutfağıyla özdeşleşmiş olsa da kökeni 17. yüzyıl Avusturya'sına dayanır. Kruvasanın kökeni ile ilgili rivayet edilen hikaye şu şekildedir: Osmanlı İmparatorluğu'nun Viyana Kuşatması sırasında, Viyanalı fırıncılar gece çalışırken Osmanlı askerlerinin tünel kazma faaliyetlerini fark eder ve şehri uyararak kuşatmanın başarısız olmasını sağlarlar. Bu zaferi kutlamak için fırıncılar, Osmanlı sancağındaki hilal şeklinden esinlenerek "kipferl" adı verilen hilal şeklinde hamur işleri yaparlar. Daha sonra, Avusturya Arşidüşesi Marie Antoinette'in Fransa'ya gelmesiyle bu lezzet Fransız mutfağına taşınır ve "croissant" adını alarak ünlenir. Bu özel gün, kruvasanın tarihini, kültürel önemini ve çeşitliliğini kutlamak amacıyla düzenlenir.