Çatal bıçak koruyucunun nasıl kullanıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, çatal ve bıçak kullanımıyla ilgili bazı bilgiler mevcut: Çatal ve bıçak tutma: Avrupa (Kontinental) tarzı: Çatal sol elde, bıçak sağ elde tutulur. Amerikan tarzı: Çatal, kalem gibi sol elde tutulur; bıçak yalnızca kesme sırasında sağ ele alınır. Çatal ve bıçak yerleştirme: Avrupa tarzı: Bıçak ve çatal birbirine paralel, saplar saat 5 yönüne bakacak şekilde, bıçak ağzı ve çatalın dişleri tabağın ortasına bakacak şekilde (dişler aşağı bakacak) yerleştirilir. Amerikan tarzı: Avrupa tarzıyla aynıdır, ancak çatalın dişleri yukarı bakar. Çatal bıçak koruyucunun kullanımı hakkında daha fazla bilgi için ürünün talimatlarına başvurulması önerilir.