Garnitürlü enginar konservesi pişirmek için gerekli malzemeler: 6 adet enginar; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 adet soğan; 1 adet patates; 1 adet havuç; 1 çay bardağı dondurulmuş bezelye; 1 adet limon suyu; 1 su bardağı su; 1 tatlı kaşığı toz şeker; Tuz. Hazırlanışı: 1. Küp doğranmış havucu ve patatesi diri kalacak şekilde çok az haşlayın. 2. Bir tavada zeytinyağını ve soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun. 3. Üzerine küp doğranmış, az haşlanmış patatesi, havucu ve bezelyeyi ekleyip 3-4 dakika kavurun. 4. Enginarları pişireceğiniz sosu hazırlamak için bir kapta 1 adet sıkılmış limon suyu, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve zeytinyağını karıştırın. 5. Geniş bir tencereye enginarları yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden koyun. 6. Limonlu su karışımını da tencereye aktarın. 7. Ardından kapağını kapatıp, enginarlar yumuşayana kadar pişirin. 8. Üzerine dereotu ile süsleyip, soğuk olarak servis edin.