En güzel tavuk haşlamanın hangi düdüklü tencerede piştiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, düdüklü tencerede tavuk haşlamak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Tavuğu iyice yıkayın ve temizleyin. 2. Düdüklü tencereyi orta ateşte ısıtın ve tavuğu ekleyin. 3. Doğranmış soğan, sarımsak, havuç, kereviz ve patates ile baharatları tencereye ekleyin. 4. Tavuğun üzerini geçecek kadar su ekleyin. 5. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve düdükleme özelliğini açarak yüksek ateşte 20-25 dakika pişirin. 6. Pişirme süresinin sonunda, tencerenin buharını dikkatlice salın ve kapağı açın. 7. Tavukların iyice piştiğinden emin olun. Düdüklü tencerede tavuk haşlama süresi, tavuğun ağırlığına göre değişiklik gösterebilir. Düdüklü tencere seçerken, tencerenin güvenli olup olmadığına dikkat edilmelidir.