Demans hastalarının beslenmesi için aşağıdaki önerilere dikkat edilmelidir: 1. Dengeli Diyet: Sebzeler, meyveler, kuru baklagiller, az yağlı süt ürünleri ve proteinli yiyecekler içeren bir diyet uygulanmalıdır. 2. Doymuş Yağ Asitlerinden Kaçınma: Doymuş yağ asit içeriği yüksek olan besinlerden uzak durulmalıdır. 3. Rafine Şeker ve Tuz Kullanımı: Rafine şeker ve tuz kullanımı azaltılmalıdır. 4. Antioksidan Besinler: Siyah üzüm, yaban mersini, ceviz, bitter çikolata gibi antioksidan kapasitesi yüksek besinler tüketilmelidir. 5. Hazır Gıdalardan Kaçınma: Hazır gıdalar ve paketli ürünler tüketilmemelidir. İçecekler konusunda ise yeterli miktarda su tüketimi önemlidir ve aşırı kırmızı et tüketiminden kaçınılmalıdır. Beslenme düzeni konusunda kesin bir karar için bir uzmana danışılması önerilir.