Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yufkasız börek yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet patates 1;
- 1 adet kuru soğan 1;
- 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir (isteğe bağlı lor peyniri) 1;
- 2 adet yumurta 1;
- Yarım paket kabartma tozu 1;
- 3 yemek kaşığı un 1;
- Yarım çay bardağı su 1;
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber 1;
- 1 çay kaşığı çörek otu 1;
- Yarım yemek kaşığı tereyağı (tavanın tabanını yağlamak için) 1.
Yapılışı:
- Patates ve kuru soğanın kabuklarını soyup rendeleyin 1.
- Derin bir kaba alıp üzerine yumurtaları kırın 1.
- Rendelenmiş beyaz peynir, un, kabartma tozu, su ve baharatları ekleyin 1.
- Malzemeleri güzelce karıştırarak homojen bir kıvam elde edin 1.
- Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın ve tereyağı ile tabanını güzelce yağlayın 1.
- Hazırladığınız börek harcını tavaya dökün ve spatula yardımıyla düzeltin 1.
- Üzerine çörek otu veya susam serpiştirin 1.
- Çok kısık ateşte, tavanın kapağını kapatarak pişirmeye başlayın 1.
- Yaklaşık 12-15 dakika sonra alt kısmı kızardığında, böreği bir tabak yardımıyla ters çevirin 1.
- Tavayı tekrar hafifçe yağlayarak böreğin diğer yüzünü tavaya yerleştirin 1.
- Alt kısmı da güzelce kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika daha pişirin 1.
Böreği sıcak servis ederek çay, domates, salatalık ve zeytin gibi kahvaltılıklarla sunabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: