Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek masası resmi şu şekilde olmalıdır:
- Masa Örtüsü ve Peçeteler: Nötr tonlarda sade bir masa örtüsü veya runner tercih edilmelidir 12. Peçeteler, ya tabağın üzerine ya da çatalın soluna düzgün veya yaratıcı bir şekilde katlanmış olarak konulabilir 1.
- Tabak Düzeni: Ana yemek tabağı ortada, daha küçük tabaklar (çorba ve meze tabakları) üst üste dizilir 14.
- Çatal Bıçak Yerleşimi: Çatallar tabağın soluna, bıçak ve kaşıklar ise sağa yerleştirilir 14. Bıçakların keskin kısmı tabağa dönük olmalıdır.
- Bardakların Yerleşimi: Bardaklar, bıçakların üst kısmına yerleştirilir 1. Resmi bir ortamda, su bardağı, şarap bardağı (kırmızı veya beyaz) ve şampanya kadehinin üçgen şeklinde dizilmesi gerekir 1.
- Dekorasyon: Mum veya çiçek gibi merkez süslemeler eklenebilir, ancak bu dekorlar misafirlerin birbirini rahatça görebilmesi için yeterince alçak olmalıdır 13.
- Genel Görünüm: Tüm tabak, çatal bıçaklar ve diğer dekorasyon ürünleri arasında eşit aralıklar bırakılarak bir denge hissi yaratılmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: