• Buradasın

    Venedikte ne yenir ne içilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Venedik'te Yenebilecek Bazı Lezzetler:
    • Sarde in Saor: Soğan, çam fıstığı, kuru üzüm ve sirke ile marine edilmiş derin yağda kızartılmış sardalya filetosu 123.
    • Baccala Mantecato: Kurutulmuş morina balığının zeytinyağı ile ezilmesiyle yapılan bir yemek 123.
    • Tramezzino: Zeytinli, rendelenmiş radicchiodan, domatesli, salamlı, mozarellalı gibi birçok çeşidi olan bir sandviç 13.
    • Bigoli in Salsa: Uzun, kalın, kepekli makarnanın ançüez veya sardalya sosuyla kaplanmasıyla yapılan bir yemek 25.
    • Risotto al Nero di Seppia: Mürekkep balığı mürekkebi ile aşılanmış risotto 2.
    • Fegato alla Veneziana: Karamelize soğanla hazırlanan Venedik usulü ciğer yemeği 23.
    • Carpaccio: İnce dilimlenmiş et üzerine domates, mayonez ve krema sosu dökülerek hazırlanan bir yemek 15.
    • Moleche: Yengeç kızartması 15.
    Venedik'te İçilebilecek Bazı İçecekler:
    • Bellini: Şeftali aromalı şampanya 4.
    • Spritz: Şampanya, soda, portakal dilimleri ve aperol ile yapılan bir kokteyl 4.
    • Grappa: Geleneksel bir İtalyan sert likörü 5.
    Venedik'te restoran ve kafelerde %10 hizmet bedeli eklenebilir, bu nedenle araştırma yaparak hizmet bedeli uygulamayan yerleri bulmak faydalı olabilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Venezia'nın neyi meşhur?

    Venezia'nın meşhur olan bazı özellikleri şunlardır: Kanalları ve köprüleri. Kendine has mimarisi. Deniz mahsüllü mutfağı. Bacaro, cicheti ve aperol üçlüsü. Güvercinleri. Kültürel etkinlikleri. San Marco Meydanı ve San Marco Bazilikası. Rialto Köprüsü ve Pazarı. Doge Sarayı. Murano ve Burano Adaları.