Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Unox fırında mayalama işlemi için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Malzemeleri Hazırlama: 4 litre süt ve 4 yemek kaşığı ev yoğurdunu bir kaseye alın 1.
- Sütü Kaynatma: Sütü genişçe bir tencereye alıp kaynatın ve yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın 1.
- Mayalama Karışımı Hazırlama: Tenceredeki sütün sıcaklığını kontrol ederek, 45-50 derece sıcaklıklara ulaşmasını bekleyin 1. Bu sıcaklığı serçe parmağınızı sütün içine batırarak da test edebilirsiniz 1.
- Mayalama: Mayalama karışımına tencereden 1 kepçe süt ekleyip karıştırın ve bu karışımı tencereye geri ekleyin 1.
- Fırında Mayalama: Fırının "yoğurt ayarı" varsa bu ayarı kullanarak, yoksa fırını 50 derecede çalıştırarak 5 dakika bekleyin 1. Ardından fırını kapatın ve mayalı sütü ağzı açık şekilde 5-6 saat mayalandırın 1.
- Soğutma ve Buzdolabına Kaldırma: Mayalama işleminin sonunda yoğurdu dikkatlice fırından çıkarın, kapağını kapatarak buzdolabına kaldırın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: