Buradasın
Tuzda pişirme nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzda pişirme yöntemi, genellikle balık ve tavuk gibi yiyeceklerin tuz içinde pişirilmesiyle yapılır 45. İşte tuzda balık pişirme tarifi:
Malzemeler:
- 1 adet deniz levreği (1,250 kg civarında) 1
- 1 kg deniz tuzu 12
- 1 kg sofralık tuz 1
- 1 su bardağı su 1
- 4 adet yumurta akı 12
- 2-3 adet defne yaprağı 12
- 1 adet limon 12
- 1 dal biberiye 12
- 1 adet kuru soğan 1
- 1 diş sarımsak 12
- 1 dal taze kekik 1
Yapılışı:
- Deniz tuzu, sofralık tuz, 4 yumurta akı ve suyu bir karıştırma kabında harç kıvamına gelecek şekilde karıştırın 12.
- Fırın tepsisine yağlı kağıdı yerleştirin ve balığın altına zemin olması için tuzlu harcın yarısını tepsiye serin 1.
- Balığın içini biberiye, sarımsak, kekik, piyazlık doğradığınız soğan, defne yaprağı ve limon dilimi ile doldurun ve tepsiye alın 1.
- Balığın içine tuz kaçmayacak şekilde üzerini tuzlu harç ile örtün 1.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin 1.
- Tuzu bir çekiç ve tornavida ya da bıçak ile dikkatlice kenarından kırın, deriyi kaldırıp balığı servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: