• Buradasın

    Turp neden büyük olur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A sunlit Turkish garden with plump, vibrant red radishes sprouting from dark, moist soil, their leafy greens lush and healthy, while a farmer’s weathered hands gently inspect one large radish.
    Turpun büyük olmasının birkaç nedeni vardır:
    • Optimal iklim koşulları 3. Turp, serin ama ılık bir iklimi tercih eder 3. Uygun sıcaklık ve nem koşullarında daha hızlı ve büyük büyür 3.
    • Yeterli sulama 3. Turpların haftada en az 1 inç su alması gerekir 3.
    • Geç ekim 3. Turpların geç ekilmesi, bitkinin daha fazla büyümesine ve olgunlaşmasına sebep olabilir 3.
    • Kalabalık ekim 3. Turpları birbirine çok yakın dikmek, bitkilerin yeterince yer ve besin maddesi alamamasına yol açar, bu da onların uzun ve ince büyümesine neden olur 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Turp yetiştiriciliği nasıl yapılır?

    Turp yetiştiriciliği için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Toprak Hazırlığı: Yabancı otlar ve kültür bitkisi artıkları temizlenir, toprak 15-20 cm derinlikte işlenir ve gübreleme yapılır. 2. Ekim: Tohumlar, 10-15 cm sıra arası, 3-5 cm sıra üzeri mesafe korunarak 1,5-2 cm derinlikte toprağa yerleştirilir. 3. Sulama: Düzenli sulama yapılır, toprağın kurumasına izin verilmez. 4. Gübreleme: Genellikle azot, fosfor ve potasyum içeren gübreler kullanılır. 5. Hasat: Turplar, toprak altından kırmızı rengiyle kendini göstermeye başladığında hasat edilir. Turp yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar: İklim: Serin veya ılık iklim tercih edilir, yüksek sıcaklık ve aşırı soğuklardan kaçınılmalıdır. Toprak: Hafif bünyeli, tınlı ve organik maddeler bakımından zengin topraklar seçilmelidir. Hastalık ve Zararlılar: Turp bakteriyel lekesi ve bazı zararlılara karşı önlemler alınmalıdır.