Buradasın
Türkiye tarım ve hayvancılıkta hangi bölgede?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de tarım ve hayvancılık faaliyetleri, ülkenin yedi coğrafi bölgesi olan Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yoğunlaşmıştır 124.
- Marmara Bölgesi: Zeytin, yağlık ayçiçeği, sebze ve meyve üretimi yaygındır 4.
- Ege Bölgesi: Zeytin, üzüm, pamuk gibi ürünlerin yetiştirildiği tarımsal çeşitlilik açısından zengin bir bölgedir 34.
- Akdeniz Bölgesi: Narenciye, turunçgiller ve seracılık faaliyetleri yaygındır 4.
- İç Anadolu Bölgesi: Tahıl üretimi (buğday, arpa) ön plandadır 4.
- Doğu Anadolu Bölgesi: Hayvancılık faaliyetleri yaygındır, özellikle büyükbaş hayvancılık öne çıkar 4.
- Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Pamuk, buğday ve çeşitli sebze üretimi yapılır 4.
- Karadeniz Bölgesi: Çay, fındık ve mısır gibi ürünler yetiştirilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: