Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuğun en lezzetli yeri konusunda herkesin zevki farklıdır. Ancak, bazı otoritelere göre kalça kemiğinin dorsal çukurunda yer alan, "istiridye" (oyster) olarak bilinen koyu renkli, sulu ve yoğun lezzetli et parçası tavuğun en lezzetli yeridir 35. Bu et, her tavukta iki adet bulunur ve ortalama badem şekli ve boyutundadır 5.
Bunun yanı sıra, tavuk butu (pirzola) da tavuğun en lezzetli ve sulu kısımlarından biri olarak kabul edilir 2. Tavuk göğsü ise yağsız ve nötr bir tada sahip olup, marinasyonla zenginleştirildiğinde lezzetli bir seçenek sunar 2.
Lezzet tercihi kişisel zevklere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: