Buradasın
Tereyağı ve sade yağ (ghee) arasında hangisi daha sağlıklı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tereyağı ve sade yağ (ghee) arasında hangisinin daha sağlıklı olduğu konusunda kesin bir yanıt vermek mümkün değildir, çünkü her ikisi de doymuş yağ içerir ve fazla tüketimleri sağlık riskleri oluşturabilir 13.
Sade yağın bazı avantajları:
- Yüksek yanma ısısı sayesinde kızartma ve soteleme gibi yüksek ısı gerektiren yemeklerde kullanılabilir 123.
- Kolay bozulmaz ve raf ömrü yoktur 12.
- Laktoz içermez, bu nedenle süt ürünlerine alerjisi olanlar tarafından tüketilebilir 13.
Tereyağının bazı avantajları:
- Tekli doymamış yağlar ve çoklu doymamış yağlar içerir, bu da sağlıklı kolesterol seviyelerinin korunmasına ve kalp hastalığına karşı koruma sağlanmasına yardımcı olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: