Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
TBS'de (Toplu Beslenme Sistemleri) aşağıdaki bölümler bulunmaktadır:
- Diyetisyen: Beslenme servis şefi olarak görev yapar, mutfak ve yemekhane hizmetlerinin düzenli yürütülmesinden sorumludur 12.
- Gıda Teknisyeni-Uzmanı: Diyetisyene yardımcı olur, mutfağın temizlik ve düzeninden sorumludur, yemek tarifelerinin standartlaştırılmasında çalışır 12.
- Aşçılar: Yemeğin istenilen saatte ve miktarda pişirilmesinden sorumludur 12.
- Garsonlar: Yemeklerin masalara veya hasta servislerine taşınmasından, masaların toplanmasından ve hasta kat mutfaklarının temizliğinden sorumludur 12.
- İaşe Sorumluları: Günlük yemek listesi ve standart tarifelere göre yiyecek maddelerinin siparişini ve dağıtımını yapar 12.
- Depo Sorumlusu: Satın alınan yiyeceklerin kalite kontrolünü yapar, deponun temizlik ve düzenini sağlar 12.
- Bulaşıkçı ve Temizlikçiler: Mutfakta kullanılan yemek araç gereçlerinin temizliğini yapar 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: