Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavada armut pişirme süresi, armutların kalınlığına ve tavadaki ısıya bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genellikle, armut dilimlerinin her iki tarafı da yaklaşık 3 dakika pişirildiğinde, istenen yumuşaklığa ulaşılır 2. Toplam pişirme süresi, her iki tarafın da pişirilmesi göz önüne alındığında, yaklaşık 6 dakika olabilir.
Armutları pişirirken, orta yüksek ateşte erimiş tereyağı ve isteğe bağlı olarak şeker veya bal kullanarak sote edebilirsiniz 2. Armutların yanmaması için maşa veya spatula ile çevirerek pişirilmesi önerilir 2.
Pişirme süresi, armutların cinsine ve olgunluğuna göre de değişebilir. Örneğin, sert armutlar daha uzun süre pişirilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: